ЗСУ готуються до контрнаступу в районі Ізюму на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ готуються до контрнаступу в районі Ізюму на Харківщині

ЗСУ готуються до контрнаступу в районі Ізюму на Харківщині
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівська окупаційна армія відводить частину сил з Донецької області, що послабить їхне угруповання в районі Слов'янську та дасть ЗСУ змогу розпочати контрнаступ у напрямку Ізюму на Харківщині.

Джерело:  ISW

Окупанти відводять частину сил з території Донбасу 

За словами експертів, так само кремлівська окупаційна армія змушена була послабити свої сили на ділянках фронту у Запорізькій та Херсонській областях під час наступу на Луганщині.

Передислокація російських військ в Запорізьку область передбачає, що українські контрнаступи надалі не будуть обмежуватися Херсонською областю і, ймовірно, будуть проходити по всьому південному сектору бойових дій.

Війська РФ продовжують перекидати війська з північної частини Донецької області для підтримки оборонних позицій на півдні України і, можливо, поки призупиняють просування у бік Слов'янська.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, два тижні тому російські війська вивели тактичні групи ВДВ з Донецької області і передислокували їх на окуповані території Херсонської області.

Окупанти також передислокують підрозділи Східного військового округу, що діють у Слов'янську, на південь України та перекидають велику кількість військ до Криму для підготовки до захисту окупованих Херсонської та Запорізької областей від контрнаступів ЗСУ.

Міністерство оборони Великобританії також відзначило, що війська РФ, ймовірно, визначили Запорізьку область як вразливий фронт, який потребує посилення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?