ЗСУ готуються до наступу на Миколаївщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ готуються до наступу на Миколаївщині

ЗСУ готуються до наступу на Миколаївщині
Джерело:  online.ua

За словами керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, ЗСУ готуються до переходу у контрнаступ в регіоні.

Джерело: брифінг керівника Миколаївської ОВА

ЗСУ готуються до переходу у наступ на Миколаївщині 

При цьому Кім зазначив, що намагаючись стримати перехід українських військових у контрнаступ, військові кремлівської окупаційної армії обстрілюють цивільну інфраструктуру та населені пункти в регіоні.

Ситуація в області контрольована, ЗСУ готуються до контрнаступу та доволі ефективно проводять вогневе ураження. Це всі ми бачимо по влучанням по Антонівському мосту, - наголошує керівник Миколаївської ОВА.

За його словами, протягом минулої доби окупанти  завдали 21 ракетний удар та 28 артилерійських обстрілів по населених пунктах та цивільній інфраструктурі на території регіону.

Російські снаряди потрапили об’єкти інфраструктури, автомобільні підприємства, знищили частину електропостачання. Проте Кім заявив, що до кінця дня світло відновлять.

Також він додав, що у Миколаїв повернувся генерал-майор Дмитро Марченко. Він буде курувати роботу партизанів.

За словами посадовця, Марченко прибув до Миколаєва для посилення взаємодії Збройних сил України та ОВА.

Окрім цього, генерал-майор координуватиме та посилюватиме роботу партизанів на тимчасово окупованих територіях Миколаївської та Херсонської областей.

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко із позивним "Марчелло" служив у 79-й десантно-штурмовій бригаді з Миколаєва. Брав участь у війні на Донбасі та в боях за Донецький аеропорт, а також ходив у розвідку в окупованому Криму.

Раніше він займався матеріальним переоснащенням української армії. Був творцем нової системи харчування солдатів і членом команди з розробки нового однострою в ЗСУ.

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії Марченко керував обороною Миколаєва та Миколаївської області.

Саме завдяки йому місто та регіон змогли ефективно протистояти загарбникам: не пропустили до Одеси та не дали повністю окупувати південь України.

За заслуги перед державою та народом України, десантник-"кіборг" у 2014 році був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2022 році - Орденом "За мужність" III ступеня.

Раніше Марченко заявляв, що українські партизани тільки й чекають слушного моменту, аби приєднатися до боротьби з ворогом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?