ЗСУ ліквідували 540 росіян та відбили понад 45 атак — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували 540 росіян та відбили понад 45 атак — зведення Генштабу

ЗСУ ліквідували 540 росіян та відбили понад 45 атак — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Станом на 414 добу повномасштабного вторгнення РФ в Україну ЗСУ ліквідували 540 росіян. Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Знищено 2 російські БпЛА типу “Орлан — 10”.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація у зоні бойових дій

За повідомленням Генштабу, авіація Сил оборони України за добу 6 разів уразила райони зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також ЗСУ збили 2 ворожих БпЛА типу “Орлан - 10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, вдарили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів противника та ворожу радіолокаційну станцію.

Армія РФ завдала 2 ракетних та 32 авіаційних удари, здійснила понад 40 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі.

2 ракети, випущені із ЗРК С-300, влучили в об’єкти цивільної інфраструктури міста Слов’янськ.

Ситуація на напрямках

ЗС РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби, ЗСУ відбили там понад 45 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Триває комплексна перевірка бойової готовності ЗС Білорусі. Окремі з’єднання та частини приведені у вищі ступені бойової готовності.

Протягом минулої доби РФ обстріляла 3 населені пункти Чернігівської, 14 – Сумської та 11 — Харківської областей.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 7 населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали 4 населених пункти Луганської області та 2 – Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут. За минулу добу РФ вела безуспішні наступальні дії в районі північніше населеного пункту Хромове та біля Богданівки і Предтечиного. Від ворожих обстрілів постраждали 12 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни спробували наступати в районах Сєверного, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, але безуспішно. Найзапекліші бої тривають за Мар’їнку. В той же час, ворожих обстрілів зазнали 15 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Здійснив обстріли 6 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом минулої доби здійснено обстріли понад 35 населених пунктів.

На оккупованих територіях росіяни продовжують посилювати контррозвідувальний режим на тимчасово окупованих територіях. У населеному пункті Графське Волноваського району Донецької області, та навколо, збільшилась кількість блокпостів та патрулів. На блокпостах ворог активно проводить фільтраційні заходи місцевого населення.

У Благодатному Донецької області, побоюючись витоку інформації про місця розташування підрозділів, росіяни стали обмежувати певні маршрути руху таксистам, в’їзд місцевим жителям дозволено виключно за наявності реєстрації.

Втрати росіян станом на 13 квітня

Загальні бойові втрати росіян станом на 13 квітня орієнтовно склали:

  • особового складу ‒ 180590 (+540),

  • танків ‒ 3646,

  • бойових броньованих машин ‒ 7053 (+10),

  • артилерійських систем – 2777 (+7),

  • РСЗВ – 535,

  • засобів ППО ‒ 283 (+1),

  • літаків – 307,

  • гелікоптерів – 293,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2339 (+5),

  • крилатих ракет ‒ 911,

  • кораблів /катерів ‒ 18,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5637 (+7),

  • спеціальної техніки ‒ 320 (+1).

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?