Як витік даних Пентагона може вплинути на контрнаступ ЗСУ — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як витік даних Пентагона може вплинути на контрнаступ ЗСУ — відповідь експерта

Як витік даних Пентагона може вплинути на контрнаступ ЗСУ — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Політичний експерт та ексрадник МВС Ростислав Смірнов пояснив, як "злив" даних Пентагону вплине на Україну та розповів про зміну плану контрнаступу.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Які наслідки матиме витік даних Пентагону на контрнаступ

Не знаю, як міг статися витік, але допускаю те, що документи можуть бути підробкою. Для цього і працюють розвідки, для цього працюють агенти під прикриттям у різних країнах. Вони є практично у кожної країни, — зазначив ексрадник МВС Ростислав Смірнов.

Він наголосив, що дані, які добувають служби розвідки, не завжди є легальними.

Це завжди працює на ту чи іншу країну. Не завжди хорошу країну. Тому, звичайно, такі моменти можуть бути і вони вже були в історії, — додав Смірнов.

На думку політичного експерта, витік даних Пентагона, ніяк не вплине на Україну.

Я можу пояснити чому. Навіть якщо в цих планах стояла дата, умовно кажучи, 15 квітня Україна йде в контрнаступ по цим даним, то вона буде змінена. По-друге, такою інформацією ніхто не ділиться, — розповів Смірнов.

За його словами, Україна погоджує та співпрацює з різними спецслужбами країн-партнерів. Також розповідає, куди піде передана техніка та як ми плануємо діяти.

Звісно, це має негативний вплив. Тому що там є інформація про кількість та види техніки — однозначно є. Але війна це тисячі щоденних змін і рішень. Проте це ніяк не вплине на наш контрнаступ, бо він є неминучим. Ми про це заявили всім і нас в цьому підтримують міжнародні партнери. Навіть якщо є цей план, то він однозначно буде змінений, — переконаний експерт.

Які масштаби витоку секретної інформації Пентагону

За словами речника глави Пентагону Кріса Мігера, Міноборони США все ще продовжують оцінювати масштаби витоку секретної інформації, зокрема, стосовно ситуації в Україні.

Ми все ще з’ясовуємо, як це сталося, а також масштаби проблеми. Були зроблені кроки для більш детального вивчення того, як і кому поширюється така інформація. Ми також все ще намагаємося оцінити, що може бути там, — зазначив Мігер.

У Пентагоні працюють над тим, щоб визначити, чи стосується витоку секретних матеріалів відділ законодавчих питань, зв’язків із громадськістю, політики, генерального юрисконсульта, розвідки та безпеки, а також офіси об’єднаного персоналу Міністерства оборони.

За словами Мігера, внаслідок витоку було оприлюднено надзвичайно таємну інформацію, яка становить дуже серйозний ризик для національної безпеки США.

Це дуже засекречені таємні матеріали, які люди в Міністерстві оборони і, безумовно, в інших органах влади США використовують для своєї роботи. Міністерство оборони працює цілодобово, щоб вивчити обсяг і масштаби розповсюдження, оцінений вплив і наші заходи щодо пом’якшення наслідків. Ми все ще розслідуємо, як це сталося, а також масштаби проблеми, — зазначив речник керівника Міноборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?