ЗСУ ліквідували 570 росіян та відбили 60 атак — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували 570 росіян та відбили 60 атак — зведення Генштабу

ЗСУ ліквідували 570 росіян та відбили 60 атак — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Станом на 409 добу повномасштабного вторгнення РФ в Україну ЗСУ відбили понад 60 атак на основних напрямках, авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Знищено російський штурмовик Су-25 та 7 БпЛА росіян.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на фронті

За інформацією Генштабу, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах скупчення особового складу та військової техніки росіян, та знищила 7 БпЛА різних типів, з них: 3 – типу “Орлан”, 3 – “Ланцет” та 1 – “Мерлін”.

Крім того, підрозділами ракетних військ та артилерії уражено 2 райони зосередження живої сили та знищено склад боєприпасів ворога.

ЗС РФ за добу завдали 2 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснили більш як 40 обстрілів з РСЗВ.

Ситуація на напрямках

Росія зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На цих напрямках було відбито понад 60 ворожих атак.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості. Протягом доби противник здійснив обстріли двох населених пунктів Чернігівської, трьох – Сумської та 11 – Харківської областей.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали 7 населених пунктів Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку протягом доби росіяни вели безуспішні наступальні дії південніше Кремінної, а також в районах Серебрянського лісництва та Верхньокам’янського. Артилерійських обстрілів зазнали 6 населених пунктів Луганської області та 4 – Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмувати місто Бахмут, у спробах взяти його під повний контроль. Зі сторони РФ велися безуспішні наступальні дії в районі східніше Богданівки та Іванівського.

Підрозділи сил оборони відбили 20 атак противника на цій ділянці фронту.

Від ворожих обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів, що знаходяться у районі бойового зіткнення

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди Донецької області.

Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де ЗСУ відбили 15 ворожих атак.

В той же час, ворожих обстрілів зазнали 10 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку наступальних дій не проводилося. Росіяни обстріляли 8 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Обстрілів зазнали понад 40 населених пунктів, серед них і місто Херсон.

Ситуація на окупованих територіях

Генштаб повідомляє, що на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти активізували підготовку з евакуації місцевого населення на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим.

Зокрема, в Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення щодо можливої евакуації. В ході опитування перевіряється наявність російського паспорта, прописка та рівень освіти.

Відзначається періодичний виїзд автобусів з бажаючими евакуюватися. Окупанти поширюють інформацію, що з кінця квітня розпочнеться примусова евакуація цивільного населення.

Втрати росіян станом на 7 квітня

Загальні бойові втрати противника склали:

  • особового складу ‒ близько 177680 (+570),

  • танків ‒ 3636 (+3),

  • бойових броньованих машин ‒ 7020 (+4,

  • артилерійських систем – 2727 (+5),

  • РСЗВ – 533,

  • засоби ППО ‒ 282 (+1),

  • літаків – 307 (+1),

  • гелікоптерів – 292,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2298 (+7),

  • крилаті ракети ‒ 911,

  • кораблі /катери ‒ 18,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5599 (+12),

  • спеціальна техніка ‒ 304.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?