ЗСУ ліквідували ще 700 військових РФ та десятки ворожої бронетехніки
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ ліквідували ще 700 військових РФ та десятки ворожої бронетехніки

ЗСУ ліквідували ще 700 військових РФ та десятки ворожої бронетехніки
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом доби українські військові знищили ще 700 кремлівських загарбників злочинної армїі РФ та також 4 ворожі танки, 9 броньованих машин і 7 артилерійських систем.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про втрати окупантів та успіхи ЗСУ 

  • особового складу - близько 155 тис 530 (+700) осіб ліквідовано,

  • танків - 3 тис 436 (+4) од,

  • бойових броньованих машин - 6 тис 723 (+9) од,

  • артилерійських систем - 2 тис 463 (+7) од,

  • РСЗВ - 488 (+0) од,

  • засобів ППО - 253 (+3) од,

  • літаків - 303 (+1) од,

  • гелікоптерів - 289 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 2 тис 98 (+3),

  • крилатих ракет - 873 (+0),

  • кораблів /катерів - 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 5 тис 330 (+7) од,

  • спеціальної техніки - 236 (+2).

Що відомо про ситуацію на півдні України

За інформацією Генштабу, на окупованих територіях Запорізької області російські військові злочинці крадуть зерно в місцевих фермерів.

Зазначається, що "у населеному пункті Улянівка Васильківського району за наказом так званої "російської окупаційної адміністрації" до місцевого ангару звозять збіжжя зернових культур з прилеглих сільських господарств і ферм району".

У Генштабі ЗСУ вказують, що загабники під виглядом купівлі по значно занижених цінах просто крадуть зерно.

При цьому, за інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові намагаються провести операцію із висадки на протилежному березі Дніпра, який контролюють російські війська.

 7 березня російський "воєнкор" заявив, що російська 126-а окрема бригада берегової оборони (22-й армійський корпус Чорноморського флоту) відбила українську спробу висадитися на острів Великий Потьомкін на південь від Херсона.

Також зазначається, що росіяни посилюють оборону в Запорізькій області. 7 березня російський військовий блогер опублікував супутниковий знімок, на якому нібито видно, як російські війська будують оборонні рубежі на запорізькому напрямку.
Він припустив, що російські війська могли будувати оборонні лінії, готуючись до українського контрнаступу в квітні 2023 року.

Інший "воєнкор" опублікував схожі супутникові зображення, назвавши передбачувану оборону "лінією Вагнера", вказуючи на те, що сили групи "Вагнера" можуть бути активними в цьому районі.
Незрозуміло, натякав він на нову "лінію Вагнера" в Запорізькій області чи натякнув, що це продовження тієї лінії оборони, яка раніше була побудована на Донбасі.

"Воєнкор" розширив кадри від 7 березня, на яких нібито видно, як сили 291-го гвардійського мотострілецького полку (42-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ) обстрілюють українські позиції на запорізькому напрямку.

7 березня російські війська продовжували регулярні обстріли на захід від Гуляйполя та Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?