ЗСУ мають наступальну ініціативу на полі бою — Залужний
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ мають наступальну ініціативу на полі бою — Залужний

ЗСУ мають наступальну ініціативу на полі бою — Залужний
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний провів переговори з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі, якому розповів про хід контрнаступу.

Джерело: Валерій Залужний

Залужний розповів про хід контрнаступу

Розповів про оперативну обстановку на фронті. Українські військові продовжують ведення активних наступальних дій. Ситуація розвивається згідно з планом, ініціатива - у наших руках, - повідомив Залужний.

Він додав, що вони з генералом Міллі також обговорили актуальні потреби Збройних Сил в озброєнні та боєприпасах задля продовження визволення української території від російських окупантів.

Висловив подяку за підтримку та допомогу, а також привітав з Днем незалежності США, який американський народ відзначив напередодні, - йдеться у повідомленні.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ

5 липня заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що на півдні українські підрозділи загалом посунулися на 7,5 км.

Від початку контрнаступу ЗСУ звільнили 9 населених пунктів та майже 160 квадратних кілометрів української території.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, найгарячіше зараз на Лиманському і Бахмутському напрямках.

На Бахмутському напрямку запеклі бої. Ворог міцно тримається за зайняті ним позиції. Тому на північному фланзі довкола Бахмута були бої, станом на кінець дня без суттєвих просувань. У у самому місті ворог завдяки нашим бійцям у пастці. Пересуватись повноцінно не може, вийти з міста не може.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?