ЗСУ мають шанс частково оточити армію РФ у Бахмуті — Ок Схід
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ мають шанс частково оточити армію РФ у Бахмуті — Ок Схід

ЗСУ мають шанс частково оточити армію РФ у Бахмуті — Ок Схід
Джерело:  online.ua

За словами керівника пресцентру Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, українські військові мають шанс влаштувати напівоточення злочинної армії РФ у Бахмуті. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Ворог розуміє всю необхідність північного флангу поблизу Бахмута, оскільки його втрата може призвести до напівоточення уже реального, а не тільки вогневого. Далі це може призводити до різних наслідків, звичайно, противнику буде важче оборонятися, коли з усіх боків будуть наші сили, - зазначає Євлаш.

Він підкреслив, що на південному фланзі в районі Бахмуту російські військові злочинці використовують тактику динамічної оборони і намагаються проводити контратаки.

Речник ОК "Схід" зазначив, що після встановлення українськими військовими вогневого контроля над трасою Бахмут-Горлівка, в злочинної армії РФ почались проблеми із поставками.

Це ускладнює йому використання цієї артерії, ворог намагається використовувати інші логістичні маршрути, зокрема, які ведуть з тимчасово окупованої території, - пояснює Євлаш.

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська та Лимана 

Євлаш зазначив, що військові злочинці армії РФ поновили штурмові дії в районі Куп'янська та Лимана, тож українським військовим доводиться відбивати численні ворожі атаки.

На Лимано-Куп'янському напрямку противник відновив свої штурмові дії. Зокрема, за минулу добу вже двічі намагався пробити нашу оборону безуспішно, він отримав там добрячі втрати та відійшов, відмовився від своїх наступальних дій, - підкреслив спікер Східного угруповання Сил оборони.

Також окупанти на Лимано-Куп'янському напрямку продовжують інтенсивно використовувати авіацію.

За словами Євлаша, за добу ворог 564 рази обстріляв українських захисників з різного озброєння.

Проте і ми завдавали ударів по їхнім складам з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Зокрема, знищили одну гармату "Мста-Б" та одну Д-30 і 3 автівки, - зазначив Євлаш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?