Армія РФ формує 12 штурмових рот в районі Лимана та Куп'янська— Євлаш
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ формує 12 штурмових рот в районі Лимана та Куп'янська— Євлаш

Армія РФ формує 12 штурмових рот в районі Лимана та Куп'янська— Євлаш
Джерело:  online.ua

За словами керівника пресслужби Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, злочинна армія РФ в районі Куп'янська та Лимана формує 12 нових штурмових рот із метою прорвати оборону українських військових. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська та Лимана

Євлаш підкреслив, що протягом минулої доби російські військові злочинці на цьому напрямку не вдавались до спроб штурмів або ведення бойових дій.

Однак ворог активно використовував авіацію для завдання ударів по позиціях українських військових.

Військові злочинці армії РФ використовували для атак штурмовики Су-25, гелікоптери Ка-52.

Протягом доби військові злочинці з армії РФ здійснили 579 обстрілів.

Противник там формує свої штурмові загони, зокрема ці 12 рот штурмових з чисельністю приблизно 2 тисячі осіб. Вони намагатимуться пробити дірки в нашій обороні, - пояснює Євлаш.

За його словами, упродовж тривалого часу росіяни вже намагалися пробити оборону ЗСУ, але безуспішно.

Водночас перехоплення свідчать про те, що російські мобілізаційні війська висловлюють негативні та бунтівні настрої, збираються складати зброю, додав Євлаш.

Про що свідчить поява найманців ПВК Вагнера під Бахмутом

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, колишні бойовики з ПВК "Вагнер" з'явилися під Бахмутом, їхньою метою є закриття дірок в обороні армії Росії.

Щодо "повернення ПВК "Вагнера" на Бахмутський напрямок". Запам’ятайте: жодної ПВК "Вагнера" більше не існує, - пояснює Подоляк.

За словами Подоляка, вона закінчилася разом із ліквідацією ватажка Євгена Пригожина та командира Дмитра Уткіна, а також рейдерством структури міністром оборони РФ Сергієм Шойгу та начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим. Вони зачистили керівний склад цієї організації.

Сьогодні є лише колишні бойовики терористичного угруповання, які подалися хто куди: в Африку, цивільно-кримінальне життя регіонів Росії - або підписали контракт з МО РФ і погодилися зіграти останній акорд, ненадовго заткнувши собою російську діру на Бахмутському напрямку, - зазначив представник ОП.

Окремо радник керівника Офісу президента України зауважив, що "медійний" ефект від цієї події більший за її реальне значення. Метою цього є лише ненадовго спробувати перекрити новини про звільнення Кліщіївки та Андріївки українською армією та знищення основних боєздатних російських формувань на цьому напрямку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?