Вогневий контроль ЗСУ над трасою Бахмут-Горлівка значно ускладнив ситуацію для армії РФ — ОК Схід
Категорія
Україна
Дата публікації

Вогневий контроль ЗСУ над трасою Бахмут-Горлівка значно ускладнив ситуацію для армії РФ — ОК Схід

Вогневий контроль ЗСУ над трасою Бахмут-Горлівка значно ускладнив ситуацію для армії РФ — ОК Схід
Джерело:  online.ua

За словами керівника пресслужби Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, встановлення українськими військовими вогневого контролю над трасою Бахмут-Горлівка значно ускладнило пересування та постачання боєприпасів злочинній армії РФ в цьому районі. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

Ми завдаємо вогневого ураження з усіх наявних засобів артилерійського вогню та безпілотних систем. Противнику значно складніше постачати різного виду забезпечення до свого угруповування на цьому напрямку і також до н. п. Бахмут. Оскільки це одна з ключових трас на південному напрямку, - підкреслив речник ОК "Схід".

За його словами, у військових злочинців з армії РФ є й інші лінії постачання.

Зокрема, одна з трас веде до окупованого Соледару. Є також інші шляхи з окупованих територій.

Однак Євлаш зазначив, що встановлення вогневого контролю над трасою Бахмут-Горлівка є першим дзвіночком, який вже значно ускладнив логістичні можливості ворога.

Так, навіть якщо окупанти використовують цю дорогу й везуть боєприпаси чи особовий склад, то вони розуміють, що поряд може лягти 155-мм фугасний снаряд. За словами речника, це не додає ентузіазму окупантам на цьому напрямку.

Він зазначив, що наші бійці виявляють всі технічні засоби ворога, які тут пересуваються, та завдають по них вогневе ураження.

Що кажуть в ОП стосовно очікувань від контрнаступу ЗСУ 

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, західні ЗМІ несправедливо критикують контрнаступ українських військових.

Представник ОП підкреслив, що західні медіа уникають інформації про успіхи українських військових.

Подоляк, зокрема, навів свій перелік гучних новин стосовно успіхів українських військових, які могли б вийти у західних виданнях замість матеріалів про нібито "втому від війни".

  • "Україна розблокувала небо над Кримом";

  • "Російському домінуванню в Чорному морі, схоже, приходить кінець з демілітаризацією Чорноморського флоту";

  • "ATACMS з касетними боєголовками становитимуть значну загрозу для російських військ на півдні України";

  • "Знищення літака на урядовому аеродромі під Москвою демонструє абсолютну беззахисність Росії перед обличчям бойовиків".

Кожна з цих новин була б гідна заголовків світових ЗМІ, але, на жаль, вони не вписуються в загальний редакційний наратив, - зазначає Подоляк.

За його словами, натомість західні видання віддають перевагу темам "втоми західних партнерів від війни в Україні", "Захід здійснює тиск на Україну", "Захід не вірить в успіх України".

А тим часом українські захисники продовжують молоти російські війська, відстоюючи демократію і свободу, повертаючи безпеку і стабільність у наш світ. Тож, оцінюйте реальність адекватно та вірте в Україну, - підкреслив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?