Вагнерівці-контрактники повернулися на схід України — Євлаш
Категорія
Україна
Дата публікації

Вагнерівці-контрактники повернулися на схід України — Євлаш

Вагнерівці-контрактники повернулися на схід України — Євлаш
Джерело:  online.ua

Колишні найманці ПВК "Вагнер", які були у Білорусі, підписали контракт з Міноборони РФ і перемістилися на східний напрямок фронту в Україні. Частина бойовиків відправилася в Африку. 

Джерело: новини Укрнет  з посиланням на  CNN, УП

Вагнерівці-контрактники повернулися на схід України

Колишні військовослужбовці приватної військової компанії "Вагнер" зараз дійсно присутні на території східного угруповування військ. Вони беруть участь в бойових діях. Зокрема, вони надходять з території Білорусі, де були їхні табори. Зараз їх розформовують. Ці військовослужбовці надходять до різних підрозділів – частина з них відправляється в Африку, деякі перепідписують контракти з Міноборони ЗС РФ і бере участь (у війні - ред.) на різних посадах, зокрема, на інструкторських. Дехто йде у звичайні бойові підрозділи. Вони не несуть такої загрози як це було, наприклад, ще рік тому через втрату їхнього головного ватажка Євгенія Пригожина, - заявив речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Речник східних сил оборони додав, що таким чином російські найманці навряд чи зможуть нести таку загрозу як раніше.

У прикордонній службі УП уточнили, що на території Білорусі перебувало понад 6 тисяч вагнерівців. Наразі, за словами Демченка, в Білорусі залишилось близько 500 бойовиків.

До того оператор аеророзвідки підрозділу Code 9.2 у складі 92-ї бригади ЗСУ у коментарі CNN заявив, що вагнерівці повернулися в район Бахмута.

За словами бійця, найманці швидко змінили командирів і повернулися в Бахмут.

Британія визнала вагнерівців терористами

Велика Британія офіційно визнала групу Вагнера (ПВК "Вагнер") терористичною організацією.

Заяву про це розмістила пресслужба уряду Сполученого Королівства.

Сьогодні, 15 вересня, російська найманська організація, група Вагнера, була визначена як терористична організація. Рішення набуває чинності негайно та робить належність до групи Вагнера чи її активну підтримку у Британії кримінальним правопорушенням, із потенційними санкціями до 14 років позбавлення волі на додачу до чи замість штрафу, – йдеться у заяві.

Окрім ПВК "Вагнер", у британському списку терористичних організацій ще 78 угруповань.

Про плани оголосити групу Вагнера терористичною організацією МВС Британії повідомляло ще на початку вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?