У Британії анонсували остаточне рішення щодо ПВК Вагнер
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії анонсували остаточне рішення щодо ПВК Вагнер

У Британії анонсували остаточне рішення щодо ПВК Вагнер
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії вирішив офіційно заборонити Групу "Вагнер" як терористичну організацію. З такою заявою виступила очільниця британського МВС Суелла Браверман. За її словами, членство у вказаній ПВК або її підтримка будуть вважатися незаконними на території їхньої країни.

Джерело: BBC 

Уряд Британії заборонить Групу Вагнер і конфіскує її активи

Очільниця МВС офіційно підтвердила, що проєкт наказу, який незабаром представлять у парламенті, дозволить класифікувати активи "Вагнер" як терористичну власність і конфіскувати їх.

Вона також нагадала, що згадана ПВК є "насильницькою і деструктивною організацією... військовим інструментом Росії Володимира Путіна".

На переконання британської влади, діяльність Групи "Вагнер" в Україні та Африці є "загрозою глобальній безпеці".

Постійна дестабілізаційна діяльність "Вагнера" лише продовжує служити політичним цілям Кремля. Вони є терористами, це ясно і просто - і цей наказ про заборону чітко прописує це в британському законодавстві, - наголосила очільниця МВС Британії.

Адвокат МакКʼю оцінив шанси притягнути ПВК "Вагнера" до суду після смерті Пригожина

Очільник кампанії Payback4Ukraine, адвокат Джейсон МакК’ю, робить усе можливе, щоб відсудити у Групи "Вагнер" їхні активи у Великій Британії та передати їх українцям у вигляді репарацій.

Він був одним з перших, хто відреагував на смерть Євгена Пригожина та оцінив можливий вплив цієї події на діяльність кампанії щодо притягнення вагнерівців до відповідальності за злочини.

На переконання МакК’ю, смерть Пригожина, цілком можливо, можна вважати частиною російської «ночі довгих ножів» (1934 року в Німеччині за наказом Адольфа Гітлера було вбито близько сотні його політичних опонентів, — ред.).

Але Гідра має багато голів. Пригожин не єдиний, хто несе відповідальність за злочини Групи "Вагнер". Його структура все ще існує, і ми продовжимо працювати над притягненням до відповідальності всіх, хто причетний до "Вагнера".

 Читайте також:

  • Терор по всьому світу. Адвокат МакКʼю розкрив подробиці звіту парламенту Британії щодо ПВК Вагнер

  • Працюємо, щоб росіяни, причетні до викрадення українських дітей, були покарані — директорка Payback4Ukraine Джейн Алієва

  • Чи може світ офіційно визнати Путіна терористом — відповідь британського адвоката Джейсона МакК’ю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?