Що може статися з Групою Вагнера — прогноз американських аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Що може статися з Групою Вагнера — прогноз американських аналітиків

Що може статися з Групою Вагнера — прогноз американських аналітиків
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, ПВК "Вагнер", цілком можливо, більше не буде існувати як квазінезалежна військова структура після загибелі в авіакатастрофі власника Групи Євгена Пригожина, його замісника Дмитра Уткіна, а також очільника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова.

Джерело:  ISW

ISW озвучив прогноз щодо подальшої долі ПВК Вагнера

Смерть центрального керівництва ПВК "Вагнера" підриває її здатність переломити наслідки кампанії Кремля і Міністерства оборони РФ, спрямованої на ослаблення, підпорядкування і знищення організації після збройного заколоту 24 червня, - наголошують американські аналітики.

Вони звертають увагу на те, що команда Сергія Шойгу створила приватні військові компанії, які вербують нинішніх і колишніх членів "Вагнера", щоб взяти на себе контроль над операціями "Вагнера" за кордоном.

Згідно з даними інсайдерів, офіційна Москва відмовляється платити нелегітимному президенту Олександру Лукашенку за розгортання "Вагнера" в Білорусі, а фінансові труднощі спровокували скорочення виплат, що змусило бійців "Вагнера" піти у відставку.

Вагнерівці намагаються втекти з Білорусі

Як зазначають американські аналітики, супутникові знімки від 1 і 23 серпня вказують на те, що Група "Вагнер" встигла демонтувати майже третину наметів у своєму таборі в Целі, Асиповичі, Білорусь, за попередній місяць.

Згідно з даними Українського центру опору, невстановлена кількість вагнерівців на території РБ дійсно почала підготовку до повернення в Росію.

Це дозволяє припустити, що спроби послабити ПВК могли призвести до помітної втечі особового складу "Вагнера" з контингенту в Білорусі, – зазначають іноземні експерти.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?