Західні розвідники озвучили нову версію загибелі Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

Західні розвідники озвучили нову версію загибелі Пригожина

Західні розвідники озвучили нову версію загибелі Пригожина
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, західні розвідники вважають ймовірною причиною катастрофи літака з Євгеном Пригожиним — вибух на борту.

Джерело: The New York Times, Associated Press

Як загинув Пригожин — нова версія західних розвідників

Як пише редакція NYT, за попередньою версією західної розвідки, ймовірною причиною загибелі літака з керівництвом "Вагнера" є саме вибух на борту.

Що важливо розуміти, фінальних висновків досі немає, однак саме вибух називають "основною теорією".

На думку іноземних фахівців, спричинити його могла бомба чи інший пристрій на борту, хоча не відкидають і інших варіантів. До прикладу, не відкидають версію з неякісним пальним.

Журналісти звертають увагу на те, що супутники, які використовують Штати для збору даних, не зафіксували пуску ракети, і немає інших доказів того, що літак збила ракета "земля-повітря".

Що цікаво, NYT повідомляє, що американська розвідка досі не підтвердила факт загибелі Пригожина, хоча чимало американських політиків вважають це справді можливим.

Інші інсайдери видання переконані у тому, що літак у той чи інший спосіб знищили за вказівкою російського диктатора Володимира Путіна.

Що важливо розуміти, Associated Press з посиланням на американських та європейських посадовців також пише про вибух як основну версію.

Загибель Пригожина: що наразі відомо

Ввечері 23 серпня російські пропагандисти заявили про те, що у Тверській області розбився літак, на борту якого знаходився власник "Вагнера" Євген Пригожин.

Окрім нього нібито загинули ще 10 людей, зокрема і заступник "кухаря Путіна" − Дмитро Уткін із позивним "Вагнер".

Офіційна Москва одразу накинулася зі звинуваченнями на Україну, однак офіційний Київ усе заперечує.

24 серпня російський диктатор Володимир Путін уперше публічно прокоментував загибель Пригожина.

Неочікувано для всіх він почав розхвалювати колишнього ватажка вагнерівців, який 2 місяці тому влаштував бунт у Росії.

Пригожина я знав дуже давно, з початку дев’яностих років. Це була людина складної долі, і помилки у нього були серйозні в житті, домагався він результатів потрібних — і для себе, і для, коли я його просив, для спільної справи, як у ці останні місяці. Він був талановитою людиною, талановитим бізнесменом, — цинічно заявив Путін.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?