США уже мають свою версію вбивства Пригожина — Reuters
Категорія
Політика
Дата публікації

США уже мають свою версію вбивства Пригожина — Reuters

США уже мають свою версію вбивства Пригожина — Reuters
Джерело:  online.ua

На переконання представників американської розвідки, літак, пасажирами якого вказувалася верхівка ПВК "Вагнер" та безпосередньо Євген Пригожин, цілком можливо, збила ракета з території Росії.

Джерело:  Reuters  з посиланням на американських посадовців, які розмовляли з журналістами на умовах анонімності.

Хто та як вбив Пригожина — версія США

Як повідомили інсайдери інформаційні агенції, США наразі схиляються до версії, що літак з ватажками Групи "Вагнер" збила ракета "земля-повітря", яку запустили з російської території.

За їхніми словами, це попередні припущення і ситуацію продовжують аналізувати.

Варто зазначити, що західні розвідники підтверджують інформацію про те, що ватажок вагнерівців Євген Пригожин загинув в результаті аварії літака у Тверській області.

Анонімне джерело The New York Times не захотіло називати своє ім’я і говорило на умовах анонімності.

Інсайдер розповів американським журналістам, що після проведення непублічної оцінки існує висока ймовірність того, що Євген Пригожин все ж був на борту літака, який розбився напередодні.

За словами чиновника, цей висновок ґрунтується на "безлічі показників", які оцінив уряд США.

Що відомо про загибель Пригожина

Ввечері 23 серпня стало відомо, що у Тверській області розбився літак, на борту якого знаходився власник "Вагнера" Євген Пригожин.

Згідно з останніми даними, всі 10 людей, які були на борту, загинули, зокрема і заступник Пригожина − Дмитрій Уткін із позивним "Вагнер".

Українська влада заперечує звинувачення влади офіційної Москви у причетності до ліквідації Пригожина.

Влада ЄС стверджує, що поки не має можливості перевірити інформацію про авіакатастрофу літака Пригожина в РФ і не хоче спекулювати щодо наслідків цієї події.

Офіційний Берлін закликає міжнародну спільноту не квапитися з висновками і впевненістю, що очільник "вагнерівців" справді загинув.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?