ЗСУ мають успіхи на Донбасі та на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ мають успіхи на Донбасі та на півдні України

ЗСУ мають успіхи на Донбасі та на півдні України
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські військові перехопили стратегічну ініціативу і проводять успішні контрнаступальні дії за всіма напрямками.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі 

Маляр зазначила, що наразі українські військові успішно вирівнюють фронт в районі Бахмуту та просуваються на півдні України.

В районі Бахмуту, за словами Маляр, українські військові успішно просуваються на флангах.

В саме місто ми не заходили. Але ми продовжуємо контролювати південно-західні околиці міста. Однак основні бої зараз точаться довкола міста. І там можна говорити про те, що наступ іде на декількох напрямках. Це не тільки фланги, а значно ширший зараз фронт, - підкреслила Маляр.

За її словами, на цю ділянку фронту ворог стягнув значну частину сил.

Концентрація дуже висока. Ми працюємо в абсолютній перевазі ворога за кількістю людей і зброї, - пояснила заступниця міністра оборони.

У той же час, за інформацією представників МВС України, бійці Нацгвардії просунулись та зайняли нові позиції на Луганщині.

Українські військові двічі відбили ворожі атаки, бої тривали понад 18 годин.

Нацгвардійці відбили атаку ворогів та закріпилися на нових позиціях в Луганській області, - повідомляють в МВС.

Українські військові 50 полку імені полковника Семена Височана ліквідували 40 окупантів, поранили понад 100 і знищили їхню техніку.

Російські війська продовжили атаку, але нацгвардійці відбили й другий наступ, - зазначили у відомстві.

Бій тривав близько 18 годин і включав спільну роботу різних груп, а також підтримку аеророзвідки та корекцію вогню.

Що відомо про успіхи ЗСУ на півдні України 

Ганна Маляр зазначила, що на південному напрямку українські військові мають успіхи на різних ділянках фронту.

Десь бувають дні коли це понад 1 кілометр, десь буває менше. Може бути десь і до 2 кілометрів. По-різному, - підкреслила заступниця міністра оборони.

Зараз, за її словами, на півдні іде вирівнювання фронту для того, аби зайняти і закріпитися на потрібних рубежах.

Маляр наголосила, що контрнаступальна операція ЗСУ проходить за планом, а результати можуть оцінювати тільки військові.

Вона підкреслила, що контрнаступальная операція включає в себе не тільки просування вперед та звільнення окупованих територій.

Контрнаступ, якщо ми хочемо його оцінювати згідно з ефективністю, то це не тільки просування і звільнені населені пункти. Це дуже багато різних задач. Зокрема, згадайте, як довго тривала підготовка обстановки в Херсоні для його звільнення. Це не було миттєво. Це була кількамісячна підготовка самої ситуації, атмосфери потрібної для звільнення. Так само й тут виконуються певні задачі, - пояснює Маляр.

Заступниця міністра зазначила, що надважливою задачею для наших воїнів наразі є знищення сил ворога - військ, техніки та командних пунктів.

Щодня знищуються ворожі командні пункти, техніка, танки, вертольоти, місця компактного скупчення військових. Щодня. Якби це все не знищувалося, то йшло б проти нас. Тобто коли ми перехоплюємо ініціативу - це не означає, що ми просто рухаємося вперед. Це означає, що ми підбили у ворога стільки сил, що він не може цю ініціативу зупинити вже, - зазначила Маляр.

Маляр наголосила, що контрнаступ з точки зору ефективності йде за планом.

Тому всі ці задачі виконуються й оцінювати коректно і правильно їх можуть тільки військові. І, за їхньою оцінкою, все рухається за планом, - підкреслила глава Міноборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?