ЗСУ отримають бойовий модуль "ШаБля", який оцінив Борис Джонсон — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ отримають бойовий модуль "ШаБля", який оцінив Борис Джонсон — Міноборони

ЗСУ отримають бойовий модуль "ШаБля", який оцінив Борис Джонсон — Міноборони
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України допустило до експлуатації перший дистанційно-керований бойовий модуль "ШаБля". Його будуть використовувати для розвідки на полі бою, виявлення цілей та ураження противника.

Джерело:  МОУ

ЗСУ отримують бойовий модуль "ШаБля"

Повідомляється про допуск до експлуатації відразу трьох зразки модулів "ШаБля".

Цей бойовий модуль застосовують для ведення розвідки з метою виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили противника, боротьби з легкоброньованою технікою і вогневими позиціями ворога.

Ми раді, що українську "ШаБлю" високо оцінюють не тільки наші воїни та в Міноборони, але й такі великі друзі України, як експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, — прокоментував лідер команди розробників.

До слова, бойовий модуль застосовують для ведення розвідки задля виявлення цілей на полі бою та ураження живої сили ворога, боротьби з легкоброньованою технікою та вогневими позиціями противника.

Виробництво зброї для ЗСУ

Україна наразі готується до виробництва сучасної зброї на своїй території. Вже є низка контрактів на будівництво таких заводів. Так, 21 вересня президенти України та США домовились про сумісне виробництво необхідної зброї.

Також за словами віцепрем’єр-міністра — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Україна до кінця року планує збільшити виробництво БплА у 140 разів.

Міністр зазначив, що у порівнянні з минулим роком, вже до кінця 2023 року виробництво безпілотників в Україні зросте приблизно в 120-140 разів.

За його словами, наразі проходять тестування системи штучного інтелекту, які допомагатимуть за кілька кілометрів виявляти ворожі цілі й наводити на них БпЛА.

Він додав, що зараз ця технологія знаходиться на стадії тестування, але деякі дрони, які купує Україна, використовують ШІ для розпізнавання цілей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?