Конгрес США підтримає виділення Україні 24 млрд доларів — Маккол
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес США підтримає виділення Україні 24 млрд доларів — Маккол

Конгрес США підтримає виділення Україні 24 млрд доларів — Маккол
Джерело:  online.ua

За словами керівника комітету закордонних справ у Палаті представників Конгресу США, республіканця Майкла Маккола, попри розбіжності, американський парламент схвалить рішення щодо виділення Україні додаткових 24 млрд доларів. 

Джерело:  CNN

Конгрес США підтримає виділення Україні 24 млрд доларів  

Звичайно, я маю на увазі, що їм це потрібно, і вони це отримають, - зазначив Маккол після завершення виступу президента Володимира Зеленського у Конгресі.

Він також зазначив, що більшість у Конгресі підтримують додаткове фінансування для України, незважаючи на наявність розбіжностей.

Що відомо про ситуацію зі слів самого Зеленського

Президент України провів зустріч із конгресменами у Палаті представників та членами Сенату.

За словами президента, це був чудовий діалог.

Республіканець, лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл після зустрічі з Зеленським став на захист допомоги Україні.

Американська підтримка України – це не благодійність. Це інвестиція в наші власні прямі інтереси. Зниження військової потужності Росії допомагає стримувати нашого основного стратегічного супротивника, Китай, - наголосив лідер республіканської меншості у Сенаті.

Сенатор також назвав зустріч "хорошою". Він наголосив, що радий, що "колеги отримали можливість почути його з перших вуст і поставити запитання про стан контрнаступу України".

Лідер більшості в Сенаті, демократ Чак Шумер заявив журналістам, що Зеленський попередив їх про небезпеку у разі відсутності додаткового фінансування для України.

Було одне речення, яке підсумовує все. Я його дослівно цитую. Зеленський сказав: "Якщо ми не отримаємо допомоги, ми програємо війну". Це його цитата, - підкреслив Шумер.

Шумер також наголосив, що якнайшвидше схвалення Конгресом додаткової допомоги Україні є вкрай важливим.

Я сказав, що прямо зараз ця мужня людина стоїть на опорі демократії та свободи. Моє послання президенту Зеленському та моїм колегам було простим – Америка повинна завжди підтримувати наших друзів у всьому світі, і це включає людей з України, - зазначив лідер більшості Демократичної партії в Сенаті.

Шумер акцентував, що відсутність допомоги завдасть військовій кампанії в Україні руйнівних збитків. Він також розкритикував групу республіканців в Палаті представників, що виступають проти додаткової допоки Україні.

Як нагадав нам президент Зеленський, мова також йде про американську безпеку. Тому що Путін-переможець був би заохоченим Путіним, - зазначив Шумер.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?