ЗСУ перехопили ініціативу в боях за Старомайорське на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ перехопили ініціативу в боях за Старомайорське на Донеччині

ЗСУ перехопили ініціативу в боях за Старомайорське на Донеччині
Джерело:  online.ua

За словами речника Оперативно-стратегічного угруповання Сил оборони Таврійського напрямку Валерія Шершня, наразі українські військові ведуть важкі бої за Старомайорське на Донеччині та мають перевагу над злочинною армією РФ.

Джерело: Military Media Center

Що відомо про ситуацію на сході України 

ЗСУ продовжуть ведення наступальної операції на мелітопольскому та бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, проводять аеророзвідку місцевості, проводять розмінування та заходи контрбатарейної боротьби. У зоні посиленої уваги – важкі бої за населений пункт Старомайорське на південь від Макарівки, по течії річки Мокрі Яли. Тут перевага на нашому боці. Ворог намагається перекидувати свої резерви на ті ділянки фронту, де ми ведемо наступальні дії та намагаємося просуватися вперед. Це просування, можна сказати, покрокові. Нехай це і невеликі відстані, але вони досить відчутні для ворога, - повідомив Шершень.

Він підкреслив, що українським військовим вдалось не здати жодної позиції.

Зокрема, за його словами, ЗСУ продовжують потужно відбивати атаки російських військових злочинців в районі Красногорівки та Мар'їнки.

За добу тільки в районі Мар’їнки зафіксовано 15 важких штурмів. Російські війська мають на меті своїми наступальними діями зупинити український наступ і відтягнути резервні сили в райони міст Авдіївка в Мар’їнка, і в такий спосіб послабити нашу наступальну міць, - підкреслив Шершень.

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів на Донеччині 

За інформацією представників Офісу гепрокурора України, військові злочинці армії РФ атакували Авдіївку та три села - Степанівку, Степове та Макарівку з РСЗВ "Град" та "Смерч".

17 липня 2023 року російські окупаційні війська, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню "Град" і "Смерч", обстріляли північний регіон області, - йдеться у повідомленні відомства.

Так, снаряди поцілили по житлових кварталах м. Авдіївки, а також сіл Степанівки та Степового Іллінівської й Очеретинської територіальних громад і с. Макарівки Волноваського району.

Внаслідок вибухів загинуло троє місцевих мешканців. Це 52-річна жінка та чоловіки 52-х і 49-ти років. Останнього обстріл застав на вулиці, коли він йшов до колодязя набрати питної води, - зазначається у повідомленні.

До того ж його 20-річний син та ще четверо жінок, віком від 45 до 76 років, зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Усіх доставили до медичних закладів з мінно-вибуховими травмами й осколковими пораненнями. У двох постраждалих діагностовано контузію та травматичний шок, - повідомили представники Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?