ЗСУ перейшли в контратаку в районі Кремінної — звіт аналітиків ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ перейшли в контратаку в районі Кремінної — звіт аналітиків ISW

ЗСУ перейшли в контратаку в районі Кремінної — звіт аналітиків ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові здійснили кілька контратак на захід від Кремінної на Луганщині. У той же час злочинна російська армія продовжує поступово просуватись на північ від Бахмута. 

Джерело: звіт аналітиків ISW

Що відомо про ситуацію на фронтах на сході України

Аналітики зазначають, що окупаційна російська армія продовжувала завдавати наземних ударів на лінії між Куп'янськом та Сватовим.

В Генштабі ЗСУ повідомили про відбиття українськими військовими ворожої атаки у районі населених пунктів Гряниківка (55 км на північний захід від Сватового) та Синківка (45 км на північний захід від Сватового) у Харківській області, а також Стельмахівка (15 км на північний захід) на захід від Сватового) в Луганській області.

За словами одного з російських блогерів, окупанти навряд чи зможуть захопити Куп'янськ.

В аналітиків з ISW також не має беззаперечних підтверджень того, що російські війська захопили Гряниківку.

Окупанти також продовжували атаки в районі Кремінної та Лимана. Зокрема, росіяни посилили вогневий тиск в цих районах.

Окупанти також безуспішно намагалися атакувати Білогорівку (10 км на південь від Кремінної) та Зарічне (17 км на захід від Кремінної).

ЗСУ намагалися просунутися до російських позицій біля Ямполівки (17 км на захід від Кремінної), а також відновити втрачені позиції в районі Майданчика (15 км на північний захід від Кремінної).

Армія РФ домоглась незначних успіхів у просуванні в районі Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 лютого, показують, що російські сили, ймовірно, забезпечили незначний поступ на північний захід від Білогорівки (21 км на північний схід від Бахмута).

На кадрах з геолокацією, опублікованих 17 лютого, видно, що російські сили наближаються до Залізнянського (11 км на північ від Бахмуту) та до ділянки траси E40 на північ від Бахмута.

Росіяни також заявили про захоплення Парасковіївки.

Вважається, що її захоплення дозволить російським силам розпочати подальші атаки на українські позиції на півночі Бахмуту та його передмістях.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 лютого, вказують на те, що російські війська, ймовірно, забезпечили незначний наступ на східних околицях Бахмута. Окупанти також наблизилися до траси Т0504 на північний схід від Кліщівки (6 км на південний захід від Бахмута).

Що відомо про ситуацію на півдні України

На окупованих територіях Запорізької області російська армія посилює оборону.

На кадрах з геолокацією також видно бойовиків у формі ПВК "Вагнера" та із символікою на автобусній зупинці у Мелітополі.

Російські сили також направили мобілізованих з Владивостока до Мелітополя та вивчають підземні тунелі у Мелітополі, можливо, з метою зміцнення.

Українські сили продовжують відбивати дії російських ДРГ у дельті Дніпра. На кадрах з геолокацією видно, як ЗСУ завдають ударів по російських позиціях у Новій Каховці та Піщанівці.

Російські війська продовжували обстрілювати населені пункти на правому березі Дніпра та Очаків у Миколаївській області.
Крім того, на кадрах з геолокацією видно, що російська окупаційна влада встановила системи ППО на даху будівлі у Севастополі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?