Розвідники оцінили ймовірність початку масштабної повітряної кампанії РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідники оцінили ймовірність початку масштабної повітряної кампанії РФ проти України

Розвідники оцінили ймовірність початку масштабної повітряної кампанії РФ проти України
Джерело:  online.ua

Попри те, що військово-повітряні сили Росії мають ще багато літаків, малоймовірно, що Кремль все-таки ухвалить рішення почати масштабну повітряну кампанію проти України. Такою думкою поділилися британські розвідники.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

Масштабна повітряна кампанія проти України малоймовірна - розвідка Британії

Згідно з даними британських розвідників, армія РФ продовжує використовувати на фронті приблизно ту ж кількість літаків і гелікоптерів, як і багато місяців поспіль до цього.

Що важливо розуміти, вильоти протягом останнього тижня і справді почастішали, однак повітряна активність не виросла.

Російська авіація не може впоратися з українською ППО

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що ВПС Росії продовжують відігравати у війні значно меншу роль, аніж могли би.

Одна з головних перешкод для них — це потужна українська ППО, а також загроза ударів по аеропортах базування, що стала причиною розосередження літаків.

Окрім того, наголошується, що ворожі винищувачі працюють майже виключно з-понад території, яку контролює країна-агресорка, що знижує ефективність їхнього застосування.

 По території Росії, у ВКС скоріш за все залишається практично неушкоджений флот із близько 1500 військових літаків, попри те, що з початку повномасштабної війни було втрачено понад 130. Втім, малоймовірно, що ВКС зараз готуються до значного розширення повітряної кампанії, тому що за нинішньої ситуації на полі бою це загрожує їм неприйнятними втратами літаків, - пояснюють британські розвідники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?