ЗСУ повернули собі території в Луганській області після успішних контратак — аналітики
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗСУ повернули собі території в Луганській області після успішних контратак — аналітики

ЗСУ повернули собі території в Луганській області після успішних контратак — аналітики
Джерело:  online.ua

За словами представників Інституту вивчення (ISW) війни, наближається кульмінація наступу російських військ на Бахмут. Попри це загарбники почали знижувати темпи своїх операцій на полі бою в Україні у порівнянні з попередніми тижнями. Також повідомляється, що бійці ЗСУ змогли повернути собі території в Луганській області після успішних контратак.

Джерело:  ISW

Росіяни знижують загальний темп операцій на фронті

Американські аналітики звертають увагу на те, що солдати РФ змогли досягти лише мінімальних тактичних успіхів уздовж усієї лінії фронту на Луганщині.

Окрім того, наголошується, що Збройним силам України вдалося провести контратаки і повернути собі території в Луганській області.

На переконання іноземних експертів, загальний наступ групи "Вагнера" на Бахмут, схоже, наближається до кульмінації.

Нещодавні успіхи "Вагнера" на північ від Бахмута свідчать про те, що втрати живої сили, артилерії та техніки в боях за Бахмут, ймовірно, обмежать здатність ПВК завершити щільне оточення Бахмута або здобути значну територію в боях за міські райони... Захоплення невеликих населених пунктів на північ від Бахмута і на схід від траси навряд чи посилить здатність "Вагнера" захопити сам Бахмут або досягти інших важливих з оперативної точки зору успіхів, - йдеться у звіті.

Росіяни спробують відтермінувати кульмінацію свого наступу на Бахмут

За словами американських аналітиків, окупанти справді можуть це зробити.

Окрім того, наголошується, що ISW зафіксував частини російських повітряно-десантних полків у Бахмуті та біля міста, які поки не беруть активну участь у боях.

Експерти припускають, що окупанти можуть задіяти елементи інших регулярних підрозділів, щоб захопити місто-фортецю.

Цілком можливо, що самого наступу "Вагнера" буде недостатньо для захоплення Бахмута. Оскільки темп операцій на критично важливих ділянках фронту сповільнюється, українські війська, ймовірно, мають більше можливостей повернути собі ініціативу, - наголошують аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?