ЗСУ приборкали вогнем ворога на Донбасі у відповідь на обстріли
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ приборкали вогнем ворога на Донбасі у відповідь на обстріли

ЗСУ приборкали вогнем ворога на Донбасі у відповідь на обстріли
Джерело:  online.ua

Підрозділи Об’єднаних сил завдали удари у відповідь на збройні провокації ворога, який обстрілював позиції українських військ у зоні бойових дій упродовж вівторка, 21 вересня.

Джерело: пресцентр штабу ООС

За офіційними даними, у вівторок станом на другу половину дня ворог двічі обстріляв українські позиції на Донбасі.

“За поточну добу, 21 вересня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, з них один із застосуванням заборонених мінськими угодами озброєнь”, - говориться у заяві.

Обурливий інцидент з порушенням угод стався неподалік від населеного пункту Кам’янка, де ворог застосував міномети калібру 120 міліметрів. В цілому в бік української сторони було випущено 15 мін.

Також під населеним пунктом Шуми було зареєстровано прицільний обстріл позицій Об’єднаних сил зі стрілецької зброї.

“Військовослужбовці Збройних сил України вели активну оборону та подавляли вогневі засоби противника, застосовуючи дозволене Мінськими домовленостями озброєння. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишаються незмінними. Втрат серед українських захисників немає”, - наголосили в штабі ООС.

Загострення на Донбасі

За останні дні бойовики посилили обстріли на Донбасі. Таких масштабних обстрілів з боку противника не було на протязі п’яти років, звернули увагу на рівні української сторони в СЦКК.

Керівник української сторони Олександр Апполонов пов’язує ситуацію на Донбасі з початком активної фази булорусько-російських військових навчань "Захід-2021".

“Ще одним фактором, на мою думку, також є спроби показати людству міць своїх незаконних збройних формувань шляхом проведення деяких акцій гібридної війни. Це все супроводжується і застосуванням ЗМІ як Російської Федерації, так і інтернет-видань, які діють на окупованих територіях Донецької та Луганської областей”, — додав Апполонов.

Причини загострення на Донбасі

Українські політичні та військові кола припускали, що первинною причиною для обстрілів може бути проведення парламентських виборів в РФ. До них масово й зокрема примусово залучили населення Криму та ОРДЛО з так званим російським громадянством.

Офіційний Київ закликав міжнародну спільноту до невизнання голосування та нових санкцій проти такої політики Кремля, що своєю чергою також могло вплинути на загострення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?