ЗСУ прийняли на озброєння десяту модель FPV-дрону
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ прийняли на озброєння десяту модель FPV-дрону

ЗСУ прийняли на озброєння десяту модель FPV-дрону
Джерело:  online.ua

Уже десята модель FPV-безпілотника офіційно стає в експлуатацію в ЗСУ. Ця модель збирається в Україні, але переважно з іноземних комплектуючих.

Джерело: міністр оборони Олексій Резніков

ЗСУ прийняли на озброєння десяту модель FPV-дрону

За його словами, наступний рівень – виробляти основні комплектуючі в Україні та забезпечити диверсифікацію, щоб гарантувати незалежність та стійкість постачання армії за будь-яких обставин. Резніков зазначив, що за 15 місяців Міноборони прийняло на озброєння та до експлуатації понад 30 моделей БпЛА різних типів – розвідувальних, ударних, дронів-камікадзе та баражуючих боєприпасів.

Зараз ми діємо максимально гнучко, щоб усі спроможні команди розробників та виробників мали можливість себе проявити, – запевнив він.

Резніков нагадав, що в вересні за ініціативи Міноборони суттєво спростили процедури прийняття озброєння та військової техніки в експлуатацію, завдяки чому "формальності, які раніше займали до двох років, тепер ми проводимо за лічені тижні, у цьому виробникам допомагає, зокрема, Акселератор Міністерства оборони".

Демонстративно будувати завод розміром зі стадіон ми не будемо. Принаймні, не зараз. Ми знайдемо асиметричне рішення, ворог його відчує на полі бою, – запевнив Резінков.

Що відомо про FPV-дрон

Дрони FPV — це безпілотні літальні апарати, які оснащені функцією "вид від першої особи" (First Person View — скорочено FPV). Що таке режим FPV — це функція передавання відео в реальному часі за допомогою камери, що встановлена в передній частині БПЛА. Формально FPV-дроном можна вважати будь-який БПЛА, якщо оператор керує ним, орієнтуючись на "картинку" з вбудованої камери, проте останнім часом під ними все частіше мають на увазі швидкі квадрокоптери, керовані за допомогою спеціальної гарнітури.

FPV-дрони поділяються на три основні типи: гоночні, кінематографічні та фрістайл. Як неважко здогадатися, гоночні призначені для польотів змагань, вони дуже легкі та маневрені. Другий тип оснащується найкращими камерами і можуть записувати відео у високій якості. Фрістайл-безпілотники ж займають нішу посередині.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?