ЗСУ приземлили російський "невидимий” БПЛА та винищувач Су-25 — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ приземлили російський "невидимий” БПЛА та винищувач Су-25 — зведення Генштабу

ЗСУ приземлили російський "невидимий” БПЛА та винищувач Су-25 — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Силами ЗСУ збито літак Су-25, уражено ворожий пункт управління та місця зосередження особового складу ворога. У ОК “Північ” повідомили про збиття російського БПЛА ZALA.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Успіхи ЗСУ у зоні бойових дій

Протягом доби Авіація Сил оборони України завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Цієї доби збройні сили збили ворожий літак Су-25.

Також в ОК "Північ" повідомили про знищення воїнами 58 окремої мотопіхотної бригади БПЛА ZALA 421-16E2. В Росії його називають "невразливим" та "невидимим".

Зазначається, що дрон призначений для ведення повітряної розвідки та спостереження. Він оснащений камерою та тепловізійним модулем. Тривалість польоту сягає до 4 годин, а висота до 3600 м.

За добу було також уражено пункт управління, 3 райони зосередження особового складу та техніки, а також 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції противника.

Ситуація по напрямках

За повідомленням Генштабу, основні зусилля ворог зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах республіки Білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах.

На Куп’янському та Лиманському напрямках Росія не полишає спроб прорвати оборону ЗСУ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Білогорівка та Спірне.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати місто Бахмут. Відбито атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам’янка, Сєверне, Мар’їнка та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема місто Херсон.

Ситуація на окупованих територіях

Росія посилює режимні заходи у окремих населених пунктах. Російські військовослужбовці переміщуються на цивільних автомобілях, відібраних у місцевих жителів.

Відзначено рух колони окупантів у бік Криму, разом із награбованим майном.

На окупованій Херсонщині проводяться контрдиверсійні заходи. Виправдовуючи свої дії, звинувачують мешканців села у вбивстві російського військового, тіло якого було знайдено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?