ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на Луганщині

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на Луганщині
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують успішний контрнаступ на Луганщині, у той час, коли кремлівська армія посилено намагається штурмувати в районі Бахмуту та Авдіївки. 

Джерело:  ISW

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на сході України 

Зокрема, аналітики зазначають, що українські військові успішно просуваються  на схід від річки Оскіл у напрямку кордонів Луганської області та вже звільнили село Стельмахівка за 18 км від Сватового.

Російські війська безуспішно атакували Бурдаки на кордоні Харківської області та Росії та Терни на північний схід від Лиману.

Однак на Донеччині кремлівська армія посилила штурми в районі Бахмуту. Протягом минулої доби українські військові відбили не менше 30 ворожих атак поблизу Бахмута та Авдіївки.

Російські війська розпочали невдалий штурм на південний захід від міста Донецьк.

За інформацією представників розвідки Великої Британії, кремлівська армія намагається продемонструвати хоч якісь успіхи на тлі гучних військових поразок, тому вони силами найманців ПВК "Вагнера" прагнуть захопити Бахмут.

Українські наступальні операції продовжують чинити тиск на російські сили як на північному сході, так і на Херсонщині на півдні.

Однак Росія продовжує приділяти першорядну увагу власним наступальним операціям у центральному секторі Донбасу, особливо у районі міста Бахмут.

Протягом останнього тижня російські війська просунулися до 2 км у бік міста за двома напрямками, наближаючись до прориву до Бахмута, який сильно постраждав від обстрілів.

Ці сили включають підрозділи приватної військової компанії "Вагнера", у тому числі персонал, нещодавно набраний із російських в'язниць.

Зусилля Росії з розвитку наполегливого наступу на Донбасі, які не припиняються, незважаючи на серйозні загрози на її оперативних флангах, підкреслюють необхідність досягнення оперативного успіху, а також підкреслюють негнучкий план операцій, який досі підривав її наміри, - наголосили в Міноборони Великої Британії.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України 

На Херсонщині ЗСУ продовжують просування, але трохи уповільненими темпами через посилення ланок оборони кремлівської армії за рахунок мобілізованих та резервів.

Російські війська продовжували обстрілювати щойно звільнені населені пункти на півночі Херсонської області з артилерії, РСЗВ та авіації.

Що відомо про поточні та загальні втрати кремлівських окупантів 

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 370 кремлівських загарбників.

Втрати армії РФ від початку повномасштабного вторгнення складають:

  • особового складу ‒ близько 62 тис 870 (+370) осіб ліквідовано,

  • танків ‒ 2 тис 495 (+9) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 5 тис 149 (+16) од,

  • артилерійських систем – 1 тис 486 (+9) од,

  • РСЗВ – 353 (+5) од,

  • засоби ППО ‒ 181 (+1) од,

  • літаків – 267 (+1) од,

  • гелікоптерів – 235 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1 тис 97 (+11),

  • крилаті ракети ‒ 249 (+2),

  • кораблі /катери ‒ 15 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3 тис 908 (+18) од,

  • спеціальна техніка ‒ 136 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу у напрямку Краматорська та Кривого Рогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?