ЗСУ продовжують завдавати потужні удари по позиціях армії РФ на Херсонщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ продовжують завдавати потужні удари по позиціях армії РФ на Херсонщині

ЗСУ продовжують завдавати потужні удари по позиціях армії РФ на Херсонщині
Джерело:  online.ua

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань зазначив, що українські військові протягом ночі 13 листопада завдали серію потужних та влучних ударів по позиціях армії РФ в окупованій Чаплинці на Херсонщині.

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Хланя

Що відомо про успіхи контрнаступу ЗСУ на Херсонщині 

Вночі потужний приліт по окупантах у Чаплинці - пожежа та сильна детонація протягом трьох годин. Орки, які вціліли, організували вихід техніки, вантажили гелікоптери на трали, збирали обладнання, палатки. Тікали, - зазначив Хлань.

Між тим у матеріалі видання BBC журналісти порівняли втечу армії РФ з Херсону з принизливим відступом кремлівських загарбників з Київщини.

Путінські війська залишили єдиний обласний центр, який їм вдалося захопити після початку повномасштабного вторгнення.

Як і невдале захоплення Києва, утримання Херсона стало просто неможливим, - зазначають журналісти видання.

За словами авторів статті, деокупація Херсона - кульмінація терплячої, ретельно спланованої послідовності військових дій, яка почалася ще в липні.

Зазначається, що, ізолювавши російські сили і переконавши Москву в тому, що Херсон ось-ось буде атакований, Київ почав блискавичний наступ навколо Харкова, заставши Москву зненацька.

А на початку жовтня в результаті вибуху був "перекритий" Керченський міст, що зв'язує Росію з окупованим Кримом. Так була перерізана одна з ключових артерій постачання військ РФ.

Незважаючи на заяви Путіна про те, що Херсон буде Росією "назавжди", після організованого Москвою "референдуму" наприкінці вересня стан його військ на захід від річки Дніпро ставав все більш ненадійним. Тихо і переважно вночі почався відхід Росії, - наголошується у матеріалі видання.

Незважаючи на те, що ЗСУ вже в Херсоні, українська влада продовжує проявляти обережність. Так, розвідка припускає, що тисячі російських військовослужбовців все ще можуть перебувати в Херсоні. Є також побоювання з приводу мін.

Ці побоювання здійсняться або випаруються найближчим часом. Бій за Херсон добігає кінця. Осівши на своїх нових позиціях за річкою, росіяни, мабуть, цікавляться, яким буде наступний крок України, - підкреслили журналісти видання.

Між тим українські військові зайшли на територію міжнародного аеропорту Херсона у звільненій Чорнобаївці та показали кладовище знищенної військової техніки армії РФ.

Ось що залишилося від Чорнобаївки, - підкреслив один з військових ЗСУ.

 У той же час керівник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що внаслідок ворожих ракетних атак в регіоні протягом ночі, одна з ракет впала у Запоріжжі.

Окрім цього, як зазначив керівник Запорізької ОВА, військові російської армії обстріляли одне з сіл в регіоні.

Ворог продовжує тероризувати мирне населення області нічними обстрілами О 2 годині ночі засобами РСЗВ росіяни обстріляли одне з сіл Запорізького району, - наголосив Старух.

За його словами, пошкоджена лінія електропередач, житлові будинки, легкові автомобілі. На щастя, люди залишились неушкодженими.

Спеціальні служби до сьогоднішнього ранку займалися знешкодженням частин ракети з касетним боєкомплектом, що була збита нашими воїнами і впала в одному з районів Запоріжжя, - додав керівник ОВА.

Представники Нацполіції на Донеччині повідомили, що протягом минулої доби кремлівські окупанти обстріляли 7 населених пунктів в області.

Вчора росіяни відкривали вогонь по Авдіївці, Бахмуту, Святогірську, Дружківці, смт Велика Новосілка, селам Іванівське та Новосілка.

Окупанти атакували мирні населені пункти з ракетних систем, РСЗВ "Град", артилерії та мінометів. Вони знищили та пошкодили 7 цивільних об‘єктів - 4 житлових будинки, готель, кафе та альтанку.

В результаті обстрілів Бахмута загинули мирні жителі, пошкоджено багатоквартирний та приватний будинки.

Російські снаряди також поцілили в інфраструктуру Святогірська та Дружківки. За попередньою інформацією, люди не постраждали. Через мінометний обстріл поранено жителя селища Велика Новосілка.

Окрім цього, повідомляється, що поліція допомогла евакуюватись ще 97 людям. З початку обов’язкової евакуації виїхало понад 29 200 осіб, серед них 4524 діти, 1847 - люди з інвалідністю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?