ЗСУ просунулися ще на 1,4 км на Бахмутському напрямку — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ просунулися ще на 1,4 км на Бахмутському напрямку — Череватий

ЗСУ просунулися ще на 1,4 км на Бахмутському напрямку — Череватий
Джерело:  online.ua

На Бахмутському напрямку за добу українським військовим вдалося на різних ділянках просунутися до 1400 метрів.

Джерело: речник Сил оборони України Східного напрямку Сергій Череватий в ефірі телемарафону

Ситуація на Бахмутському напрямку

Череватий повідомив, що українські військові завдають ударів по ворогу і контратакують, користуючись тим, що росіяни проводили ротаційні заходи в районі Бахмута.

Загалом відбулось шість бойових зіткнень, в ході яких нашими Силами оборони знищено 138 окупантів, 236 зазнали поранень, одного взяли в полон. Знищили також самохідну артилерійську установку "Гвоздика", три бронеавтомобілі, гаубицю Д-30, зенітну гармату С-60, безпілотний апарат ZALA, вісім складів боєприпасів та сім авто, які підвозили боєприпаси та зброю, — підкреслив Череватий.

Він зазначив, що війська країни-агресора намагаються бити по українських підрозділах артилерією та вибудовують свою оборону й намагаються контратакувати позиції ЗСУ. Проте вони зазнають невдач.

Головна наша мета залишається незмінною: нанести максимальну шкоду ворогу, максимальні втрати ворогу і всі цілі засоби для цього використовуються, - сказав речник.

Череватий також наголосив, що ЗСУ вже зайняли на флангах біля Бахмута низку висот, що дозволить дошкульніше бити по ворогу.

Маляр розповіла про ситуацію на передовій

Станом на 9 червня на всіх ділянках фронту ситуація була напружена, в епіцентрі перебував схід.

Маляр розповіла, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої.

Українські війська відбивають атаки, попри авіаційні та артилерійські обстріли.

На Бахмутському напрямку ворог стягує резерви і намагається утримати займані позиції. Робить спроби атакувати, але не вдається. Зараз наші оборонці ведуть активні бойові дії на декількох ділянках Бахмутського напрямку.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?