ЗСУ провели кілька успішних операцій на Донбасі та під Херсоном
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ провели кілька успішних операцій на Донбасі та під Херсоном

ЗСУ провели кілька успішних операцій на Донбасі та під Херсоном
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Центру стратегічних комунікацій ЗСУ, на Донеччині та під Херсоном українські військові успішно знищують техніку та особовий склад кремлівської окупаційної армії.

Джерело: Telegram-канал Страткому ЗСУ

ЗСУ успішно нищать позиції окупантів на Донеччині та під Херсоном 

Зокрема, в результаті засідки, влаштованої окупантам військовими морської піхоти ЗСУ на Донбасі, було знищено 2 БМП-2, 1 танк, 15 військових та ще троє окупантів було взято у полон.

На Херсонському напрямку артилерія ВМС ЗСУ підбила ворожий танк та взяли 2 полонених, - повідомляють представники Страткому ЗСУ.

Також артилерійські підрозділи завдавали удари по скупченню живої сили та техніки окупантів, вели контрбатарейну боротьбу.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За словами директора  New Geopolitics Research Network Михайла Самуся у коментарі журналістам видання "РБК-Україна", темпи наступу кремлівської окупаційної армїі на Донбасі будуть знижуватись через влучні удари ЗСУ по ворожих складах, а також через проблеми із особовим складом у підрозділах армії РФ.

В них є політичне завдання - їм потрібно окупувати всю Донецьку і Луганську області. Без цього для Путіна взагалі не може бути навіть якихось проміжних результатів цієї операції, якщо Донецька та Луганська області не будуть захоплені. Навіть пропаганді буде дуже важко пояснити російському населенню, що ж це взагалі було: втратили Херсон, не змогли окупувати Донбас, тоді навіщо були всі ці величезні втрати? - зазначає Самусь.

За його словами, окрім цього для Кремля неочікувано виникла проблема через успішний наступ ЗСУ у напрямку Херсона.

Тому до кульмінації там ще далеко, вони мають створити умови для атаки на Слов'янськ, Краматорськ і лише після того пробувати брати інші території Донбасу до кінця. Я думаю, що вони зараз будуть намагатися продовжувати свої штурмові дії. Бо HIMARS нищать склади з боєприпасами, з особовим складом будуть проблеми, бо їх відтягують на південь, то об'єктивно інтенсивність наступу буде падати. У всякому разі до того моменту, поки не відбудеться якесь вирішення питання з Херсоном, - припустив експерт.

Він підсумував, що лише після чергового перегрупування на Донбасі може створюватися якесь ударне угруповання.

Самусь також зазначив, що наразі в кремлівської окупаційної армії не має достатньої кількості сил для переходу у наступ на Харків.

Однак якщо росіянам вдасться прорвати оборону Донбасу, то вони спробують провести операцію на харківському напрямку.

За словами експерта, наразі на території РФ біля Харківської області стоїть в резерві 144 дивізія, яку можуть задіяти для захоплення або блокади Харкова.

Якщо уявити, що на півдні, на Донбасі піде прорив, по Ізюмському напрямку піде прорив на південь, а потім на захід у бік Харкова, то хтось повинен піти на зустріч ще з півночі. Саме ця дивізія може зайнятися проведенням операції на цьому напрямку. А просто взяти і піти цією дивізією зараз - це безглуздо, тому що у них там зараз немає ніяких успіхів, - зауважив Самусь.

За оцінкою експерта, у росіян навпаки може виникнути проблема на Харківському напрямку. Оскільки зараз армія РФ перекидає свої сили на південь.

Українські війська можуть почати контрнаступальні дії на Ізюмському напрямку. А там у них все дуже хитке, українська армія може перебити логістичні комунікації на цьому напрямку, - зазначив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?