ЗСУ провели унікальну спецоперацію з атаки по флоту армії РФ у Севастополі — Defense Express
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ провели унікальну спецоперацію з атаки по флоту армії РФ у Севастополі — Defense Express

ЗСУ провели унікальну спецоперацію з атаки по флоту армії РФ у Севастополі — Defense Express
Джерело:  online.ua

Українські військові провели унікальну спецоперацію з атаки по морському заводу та човнам армії РФ у бухті окупованого Севастополя та вразили підводний човен "Ростов-на-Дону", що стане історичним моментом. 

Джерело:  Defense Express

Що відомо про унікальну атаку ЗСУ по бухті у Севастополі

За інформацією, ураження підводного човна є надскладною задачею, а протидія цьому вимагає наявності комплексу засобів з протичовновими кораблями, літаками, вертольотами й власними підводними човнами.

Нічого цього в України не має.

Немає ані сучасних кораблів, які можуть здійснювати патрулювання акваторії з метою пошуку та знищення субмарин, ані таких протичовнових літаків, як P-8 Poseidon чи хоча б P-3 Orion, ані звісно підводної компоненти флоту. Й навіть якщо мова не йшла про те, що РФ використовує свої підводні човни ледь не у режимі запуску крилатих ракет з рейду Севастополя, шукати та знищувати їх у Чорному морі ВМС України просто немає чим, - йдеться у матеріалі видання.

Як ЗСУ вдалось вразити підводний човен армії РФ 

Єдиною можливістю для українських військових завдати ураження підводному човну є його знищення під час перебування над водою.

Єдиним вікном можливостей є ураження в бухті, що й вдалось здійснити українським льотчикам.

Зокрема ураження "Ростова-на-Дону" стало першим в історії застосуванням крилатих ракет для ураження підводного човна.

Скоріш за все, під час удару були застосовані крилаті ракети типу Storm Shadow, що мають бойову частину вагою 450 кг, яка складається з двох окремих частин - кумулятивного заряду та уламково-фугасної бойової частини.

Таким чином при ураженні підводного човна чи будь-якого іншого корабля вибух проходить у середині корпусу. Це вже означає критичні пошкодження. А у випадку із масштабною пожежею, яка охопила обидва кораблі, мова йде про критичні наслідки, бо кораблі просто вигорають з середини, а через високу температуру плавляться переборки, - йдеться у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?