ЗСУ проводять успішний контрнаступ на сході та півдні України — Генштаб ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ проводять успішний контрнаступ на сході та півдні України — Генштаб ЗСУ

ЗСУ проводять успішний контрнаступ на сході та півдні України — Генштаб ЗСУ
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські військові в ході контрнаступу мають успіхи у просуванні на території Запорізької області та також проводять контрнаступ на Луганщині. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі 

Сили оборони України продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках. А саме на напрямках: Новоданилівка-Роботине, Мала Токмачка - Вербове, Вільне Поле - Макарівка. Мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, - зазначає Ковальов.

Він підкреслив, що російські військові злочинці зосереджуються на обороні та недопущенні просування українських військових.

Армія РФ перекидає резерви і намагається повернути втрачені позиції.

У той же час українські військові продовжують відбивати атаки окупантів в районі Лимана та Бахмута та мають часткові успіхи у просуванні на Луганщині.

Особливо важкі бої тривають на Лиманському напрямку в районах Ямполівки та Серебрянського лісництва Донецької області. На напрямку Білогорівка - Шипилівка вели наступальні дії, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, - підкреслив речник Генштабу ЗСУ.

Що кажуть в Пентагоні про перспективи контрнаступу ЗСУ  

За словами представниці Міноборони США Сабріни Сінгх, на українських військових чекають важкі бої в ході контрнаступу, однак вони здатні досягти успіху на полі бою.

Вона заявила, що бойові дії в Україні перетворюються на "затяжні битви, як це було у Бахмуті".

Ми знаємо, що битви будуть важкими. Ми знаємо, що на це піде час. І ми впевнені, що українці мають те, чого потребують. У них є бойова сила та є здатність досягти успіху в контрнаступальних операціях, - зазначає Сінгх.

Вона підкреслила, що минулого тижня західні партнери України провели засідання у форматі "Рамштайн" та погодили нові пакети військової допомоги Україні.

Ми вважаємо, що надали Україні системи й засоби, яких вони потребують для бойових дій просто зараз, - зазначила речниця Пентагону.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?