ЗСУ рано чи пізно прорвуть кордон з Росією — Роман Світан
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ рано чи пізно прорвуть кордон з Росією — Роман Світан

ЗСУ рано чи пізно прорвуть кордон з Росією — Роман Світан
Джерело:  online.ua

На думку військового експерта, полковника ЗСУ у запасі і військового льотчика-інструктора Романа Світана, українські військові рано чи пізно прорвуть кордон із РФ і зайдуть на територію Росії.

Джерело: ефір УНІАН

ЗСУ змушені будуть зайти на територію Росії

На територію Росії на цей час зайшли російські громадяни, у них російські паспорти. В якому регіоні вони найнялися як контрактники, вже неважливо. Це росіяни. А те, що українські війська на територію Росії не заходять, це тільки справа часу. Тому що, згідно з усіма мировими угодами, захід на територію противника у військових цілях допускається. Не для окупації і не для анексії території, а для виконання завдань зі знищення військових об'єктів країни-агресора, - пояснив експерт.

Він підкреслив, що українські військові також без проблем можуть зайти на територію невизнаного Придністров'я для знищення російських військових підрозділів там.

Ми можемо зробити це і на території Білорусі. Просто ми зараз це робити не будемо, нам це зараз не зовсім вигідно. Але це не означає, що ми цього не зробимо пізніше. Захід українських військ і на територію Росії можливий, але поки він просто не потрібен, - наголошує Світан.

Навіщо українським військовим заходити на територію Росії

А ось коли виникне питання, припустимо, відсікання Донбасу від Росії, тоді оптимальний варіант для нас по Сіверському Дінцю виходити на Дон, прикриваючись цією водною перешкодою, далі виходити на Ростов, відсікати їх аж по Ростов і займатися знищенням російського угруповання на Донбасі. І жодна держава у світі не скаже: "Що ви робите?". Всі прекрасно розуміють, з якою метою буде робитися вихід вже українських військ на російську територію. Ми ж потім звідти відійдемо, нам чужого не треба. Тим більше там утворюється Ростовська народна республіка, навіщо ж ми будемо їх там пресувати. Нам з ними ще жити і сусідити... Така дія однозначно буде виконана. А далі подивимося, як воно буде розвиватися, - підкреслив експерт.

Що аналітики кажуть про прорив російських повстанських підрозділів у Бєлгородську область

Аналітики Американського Інституту вивчення війни нагадали, що російська влада завершила "контртерористичну операцію" в області і заявила, що змогла відсунути "ДРГ" до кордону.

У свою чергу губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков закликав жителів області не повертатися і почекати стабілізації ситуації.

Станом на 23 травня російські сили, ймовірно, відтіснили сили РДК і ЛСР, принаймні, до прикордонного селища Козинка і, можливо, за межі території Росії, - йдеться у звіті ISW.

Крім того, в мережі з'явилися кадри, що росіяни нібито повернули контроль над Козинкою і прикордонним пунктом.

При цьому експерти припустили, що добровольці, які виступили проти режиму Путіна, не утримують позиції в селищі, хоча стверджували 23 травня, що операція триває.

Також аналітики не знайшли підтвердження заяв РФ про те, що це українські сили перейшли кордон між Харковом і Бєлгородом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?