ЗСУ розгромили пʼяту частину підрозділів військ РФ в Україні — Залужний
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ розгромили пʼяту частину підрозділів військ РФ в Україні — Залужний

ЗСУ розгромили пʼяту частину підрозділів військ РФ в Україні — Залужний
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний провів переговори з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі і повідомив його про те, що пʼята частина підрозділів ЗС РФ, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена.

Джерело: Валерій Залужний

В Україні загинуло 20% російських військових, які залучені до війни

Під час сьогоднішньої телефонної розмови в черговий раз звірили оцінки втрат росіян у цій війні. Ми відзначаємо, що противник несе значні втрати, передусім у живій силі - пʼята частина підрозділів ЗС РФ, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена, - написав Залужний.

Він поінформував Міллі про оперативну обстановку, зокрема, підкреслив, що активні бойові дії сьогодні тривають на 1300 км фронту.

Ми дуже потребуємо посилення артилерійського вогню - я знову звернувся з цим до наших партнерів. Щиро вдячний генералу Міллі та всій Американській нації за дієву підтримку у захисті нашого героїчного народу та спільних цінностей - свободи і демократії, - підсумував Залужний.

Нагадаємо, що з 24 лютого ЗСУ ліквідували близько 43 400 російських військових.

Також було знищено ворожих танків 1856 одиниць, бойових броньованих машин - 4115, артилерійських систем – 978, РСЗВ - 261, засобів ППО - 136, літаків – 233, гелікоптерів – 193, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 779, крилатих ракет - 187, кораблів / катерів - 15, автомобільної техніки та автоцистерн - 3036, спеціальної техніки - 91.

На 13 серпня найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Криворізькому напрямках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?