ЗСУ розпочали локальну контратаку біля Бахмута — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ розпочали локальну контратаку біля Бахмута — розвідка Британії

ЗСУ розпочали локальну контратаку біля Бахмута — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, наступ армії Російської Федерації під Бахмутом починає слабшати, хоча ситуація для Збройних сил України залишається складною. Окрім того, зазначається, що бійцям ЗСУ вдалося почати локальну контратаку біля міста.

Джерело: Міноборони Британії

Розвідка Британія оцінила ситуацію навколо Бахмута

За словами іноземних розвідників, протягом останніх днів наші захисники розпочали локальну контратаку західніше Бахмута.

ЗСУ зробили це з метою зменшення тиску армії РФ на трасу H-32, яка є важливою для постачання.

Окрім того, повідомляється, що бої не вщухають довкола центру міста, бійці ЗСУ залишаються під загрозою через оточення з півночі та півдня.

Втім, є реалістична можливість, що російський наступ на місто починає втрачати обмежений в часі імпульс, який досі мав - частково через те, що деякі російські підрозділи перекидають на інші ділянки фронту, - наголошує Міноборони Великої Британії.

 Чи є близькою кульмінація битви за Бахмут — прогноз експерта

На переконання військово-політичного оглядача групи “Інформаційний спротив”, військового експерта Олександра Коваленка, кульмінація в бойових діях на Бахмутському напрямку настане ще не скоро.

За його словами, наразі ми спостерігаємо тимчасове затишшя та зменшення атак у вказаному регіоні.

Експерт звертає увагу на те, що це пов’язано з розосередженням ресурсів Росії.

Росіяни зосередили ресурс на більш Північно-Західний напрямок, що простягається до Сіверська та Міньківки, яка знаходиться у Бахмутському районі Донеччини, - пояснює Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?