ЗСУ спростували ще один фейк команди Путіна про плани України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ спростували ще один фейк команди Путіна про плани України

ЗСУ спростували ще один фейк команди Путіна про плани України
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російська влада, використовуючи залякування та шантаж застосуванням військової сили, штучно загострює ситуацію для досягнення власних геостратегічних цілей.

Джерело: Міноборони України

Про що попередив очільник ЗСУ

Руслан Хомчак звернув увагу міжнародної спільноти на те, що повідомлення, поширені командою Путіна про нібито "підготовку України до наступу на Донбас", не відповідають дійсності та носять характер цілеспрямованої кампанії з дезінформації.

"Ця кампанія має на меті дискредитувати Україну на міжнародній арені, посіяти паніку серед населення тимчасово окупованих територій, змінити інформаційний порядок денний для просування геостратегічних інтересів Кремля. Вищим військово-політичним керівництвом України визначено політико-дипломатичний сценарій врегулювання міжнародного збройного конфлікту у Донецькій та Луганській областях як пріоритетний", - йдеться в офіційній заяві.

Окрім того, очільник ЗСУ визнає, що звільнення тимчасово окупованих територій силовим шляхом спровокує загибель величезної кількості цивільних громадян і втрат серед військовослужбовців, а подібний сценарій є неприйнятним для офіційного Києва.

"Будучи відданою загальнолюдським цінностям та нормам міжнародного гуманітарного права, наша держава на перше місце ставить життя своїх громадян. Використовуючи залякування та шантаж застосування військової сили, РФ штучно загострює ситуацію для досягнення власних геостратегічних цілей. Нарощення міжвидових угруповань військ (сил) уздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України використовується Кремлем у якості додаткового інструменту тиску", - наголосив Руслан Хомчак.

Він також звернув увагу на те, що ЗСУ готові до адекватної відповіді як у разі ескалації конфлікту в районі проведення операції ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?