ЗСУ створили загрозу оточення армії РФ в районі Лиману
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ створили загрозу оточення армії РФ в районі Лиману

ЗСУ створили загрозу оточення армії РФ в районі Лиману
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на сході України та близькі до того, щоб повністю оточити підрозділи кремлівської армії в районі Лиману на Донеччині. 

Джерело: ISW

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на сході України

Зазначається, що наразі українські військові намагаються обмеженими контрнаступальними діями підсилити власні позиції на східному березі річки Оскол на Харківщині, на північ від Куп’янська.

Ймовірно зараз ЗСУ продовжують наступ у напрямку Тавільжанки, приблизно 18 км на північний схід від Куп’янська-Вузлового на східному березі річки Оскіл і закріплюються на північний захід від населеного пункту.

Також ЗСУ продовжують наступ на північний захід від Лиману, було звільнено Піски-Радьківські (приблизно 35 км на північний захід від Лиману), триває зачистка в населеному пункті.

Аналітики припускають, що наші бійці могли звільнити ще частину позицій на північний захід. Ймовірне звільнення Рідкодубу, Катеринівки, Нового.

Вогонь української артилерії успішно перекриває останній матеріально-технічний шлях військ РФ до Лиману, що пролягає через Сватове-Макіївка-Терни на північ від населеного пункту, тож наші захисники близькі до того, щоб оточити росіян біля Лиману.

При цьому кремлівська армія продовжує безуспішні наземні атаки  в районі Бахмута та на захід від Донецька, зокрема в районі Авдіївки.

Втім, ЗСУ відбивають атаки окупантів і в районах Соледара та Бахмутського та на південь від Бахмута та в районі Курдюмівки, Зайцевого та Майорська.

За даними аналітиків, в районі Бахмута росіяни у великій кількості використовують найманців ПВК "Вагнера", але ті масово здаються в полон. Наступ ворога зазнає невдачі.

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України 

На південному напрямку російські сили продовжують перегруповування підрозділів у цьому та закрили для чоловіків на в’їзд та виїзд до Херсонської області.

Окупанти продовжують обстріли та удари по позиціях ЗСУ на південний схід від українського плацдарму над річкою Інгулець, на північний захід від міста Херсона та на південь від кордону Херсонської та Дніпропетровської області поблизу Потьомкиного та Осокорівки.

Тим часом як українські сили продовжують блокування росіян на півдні. Так, ЗСУ завдали ударів по баржах і завадили ворогу відремонтувати мостові переправи.

Крім того, було знищено системи ППО противника в Бериславському районі Херсонської області та скупчення окупантів у Каховському районі.

Також наші бійці нарощують кількість знищених літальних засобів, включаючи іранські дрони-камікадзе

Що відомо про загальні та поточні втрати окупантів 

Протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 400 кремлівських окупантів.

Загальні втрати кремлівської армії від початку повномасштабної війни складають:

  • особового складу - близько 58 тис 150 (+400) осіб ліквідовано;

  • танків - 2 тис 312 (+6);

  • бойових броньованих машин - 4 тис 889 (+8);

  • артилерійських систем - 1 тис 381 (+3);

  • РСЗВ - 331 (+0);

  • кошти ППО - 175 (+0);

  • літаків - 262 (+1);

  • вертольотів - 224 (+0);

  • безпілотників оперативно-тактичного рівня - 989 (+12);

  • крилаті ракети - 242 (+1);

  • кораблі/катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 742 (+12);

  • спеціальної техніки - 131 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу в районі Бахмуту та у напрямку Краматорська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?