ЗСУ успішно маневрують на Херсонщині в рамках контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно маневрують на Херсонщині в рамках контрнаступу

ЗСУ успішно маневрують на Херсонщині в рамках контрнаступу
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни зазначають, що українські військові у рамках контрнаступу на півдні України проводять успішні наземні маневри за трьома напрямками на Херсонщині. 

Джерело:  ISW

ЗСУ успішно маневрують на Херсонщині

Аналітики підкреслюють, що українські військові активно діють на північний захід від Херсона, поблизу українського плацдарму через річку Інгулець та на південь від кордону Херсонської та Дніпропетровської областей, на захід від Високопілля.

Із посиланням на Генштаб ЗСУ в ISW інформують, що кремлівська армія обстріляла позиції українських військових в населеному пункті Правдино на північний захід від Херсона, що вказує на те, що українські сили, ймовірно, принаймні увійшли до міста.

Зображення, оприлюднені проросійськими Telegram-каналами, підтвердили, що війська РФ відбили штурм української морської піхоти в районі Андріївки, - зазначають аналітики ISW.

Фахівці додають, що ЗСУ продовжують перекидати сили та техніку в райони Андріївки та Білогірки.

Генштаб України вказує, що росіяни обстріляли Новопетрівку (на південь від Кривого Рогу), що свідчить про те, що українські війська ввійшли у місто, незважаючи на попередні заяви РФ про відбиття атак, - наголошують представники Інституту.

За інформацією представників Оперативного командування "Південь", за 16 вересня ЗСУ відбили 2 спроби штурму російських окупантів на півдні та завдали ударів по пункту управління ворога у Херсоні.

Зазначається, що загарбники час від часу наважуються на відчайдушні спроби покращити своє тактичне положення. Так, двічі протягом бойового дня противник спробував провести штурмові дії за напрямками:

  • Правдине - Степова Долина;

  • Архангельське - Іванівка.

В обох випадках, незважаючи на підтримку танку Т-72 і БМП-2 росіяни успіху не мали та, зазнавши втрат, відступили.

В ОК "Південь" також інформують, що нашою авіацією завдано 15 ударів по розташуванню ворога, а ракетно-артилерійськими підрозділами - виконано 250 вогневих завдань, зокрема по:

  • районах зосередження живої сили та техніки поблизу Старої Збур'ївки;

  • пункту управління, безпосередньо, в Херсоні;

  • станції радіоелектронної боротьби у Новій Каховці;

  • альтернативній понтонній переправі поблизу Садового.

Унаслідок атак українських воїнів Росія втратила 33 солдатів, 2 танки, 152-мм гаубицю "Мста-Б", 120-мм мобільний міномет і 9 одиниць авто-бронетехніки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?