ЗСУ успішно просуваються на кількох напрямках та змушують армію РФ підключати резерви — звіт ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно просуваються на кількох напрямках та змушують армію РФ підключати резерви — звіт ISW

ЗСУ успішно просуваються на кількох напрямках та змушують армію РФ підключати резерви — звіт ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові продовжують контрнаступ та успішно просуваються на кількох ділянках фронту. 

Джерело: звіт ISW

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі  

Аналітики зазначають, що протягом 14 червня російські військові злочинці здійснювали обмежені спроби наступу в районі Куп'янська та на південь від Кремінної.

У звіті ISW також зазначається, що українські військові завдали удару по дивізії 20-ї загальновійськової армії Російської Федерації, яка розміщувалась в районі Кремінної.

Російські джерела зазначають, що ЗСУ атакували в той момент, коли дивізія перебувала в одному місці та очікувала на прибуття командувача 20-ї загальновійськової армії РФ генерал-майора Сухраба Ахмедова.

Вони повідомили, що в результаті удару HIMARS загинуло близько 100 російських військовослужбовців, ще 100 були поранені.

Цей інцидент викликав хвилю обурень в Росії. Зокрема, російські блогери скаржаться, що Ахмедов і йому подібні командири продовжують займати свої пости.

За інформацією речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, окупанти здійснили 7 наземних ударів по українських позиціях на Куп’янському та Лиманському напрямках.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що росіяни безуспішно намагались йти в наступ поблизу Веселого та Роздолівки.

За твердженнями одного з російських блогерів, злочинна армія РФ безуспішно намагалась просунутись в районі Білогорівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 червня, показують, що підрозділи 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії продовжують діяти поблизу Кремінної.

За інформацією заступниці глави Міноборони Ганни Маляр, протягом минулої доби в районі Бахмуту українські військові просунулись  на невизначених ділянках на 200-500 метрів.

Сергій Череватий підкреслює, що інтесивність бойових дій в районі Бахмута істотно знизилась.  Регулярні російські підрозділи, в тому числі ВДВ, продовжують розгортатися в районі Бахмута, щоб захопити колишні позиції "вагнерівців".

Російські джерела стверджують, що українські війська продовжували контратаки на південний захід від Бахмута в районі Андріївки і Кліщіївки, на північний захід від Бахмута в районі Ягідного і Берхівки, а також на північний схід в районі Роздолівки.

Російський блогер опублікував кадри, як підрозділи 200-ї мотострілецької бригади, нібито, обстрілюють українські безпілотники на флангах Бахмута.

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели невдалі наступальні дії на північний захід від Бахмута в районах Ягідного, Берхівки та Оріхово-Василівки і на південний захід в районі Іванівського і Білої Гор.

Також, окупанти вели безуспішні наступальні дії в напрямку Авдіївки та Мар’їнки.

Що відомо про ситуацію на півдні України 

За інформацією Ганни Маляр, протягом останньої доби на території Запорізької області українським військовим вдалось просунутись вперед на 300-350 метрів.

Українські офіційні особи повідомляють про важкі бої в районі Макарівки.

За твердженнями російських воєнкорів, підрозділи ЗСУ взяли цей населений пункт під контроль.

Російські джерела заявляли, що російські війська ввели резерви на південь від Великої Новосілки, щоб зупинити українське просування в цьому районі, і що війська РФ зараз контратакують на південь і південний захід від Макарівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 червня, показують, що українські сили зберігають контроль над Макарівкою.

Російське МО стверджувало, що вони відбили українські атаки на південний захід і південний схід від Великої Новосілки.

За інформацією аналітиків ISW, російські сили обороняються на заході Донецької області відповідно до російської тактичної оборонної доктрини, яка передбачає, що перший ешелон сил оборони відбиває або сповільнює атакуючі сили, тоді як другий ешелон контратакує проти будь-якого прориву противника.

4 червня українські сили продовжували обмежені наземні атаки на заході Запорізької області. Українські офіційні особи повідомили, що українські сили продовжували битися з російськими військами поблизу Новоданилівки та Новопокровки.

Супутникові знімки свідчать про те, що 20 нових вертольотів РФ, які обороняються від українських контрнаступальних операцій на півдні України, ймовірно, перекинуті на аеродром у Бердянську Запорізької області.

Знімки показують, що російські сили мають на аеродромі загалом 27 вертольотів, у тому числі п’ять вертольотів Ка-52, дев’ять вертольотів Мі-8 або Мі-24 та 13 вертольотів Ка-29.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ 

ТІльки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 580 кремлівських загарбників,

Загальні втрати армії РФ від початку вторгнення складають: 

  • особового складу ‒ близько 217 тис 910 (+580) осіб ліквідовано,

  • танків ‒ 3 тис 955 (+12) од,

  • бойових броньованих машин - 7 тис 667 (+14) од,

  • артилерійських систем - 3 тис 793 (+10) од,

  • РСЗВ - 604 (+1) од,

  • засоби ППО - 364 од,

  • літаків - 314 од,

  • гелікоптерів - 301 (+1) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3 тис 333 (+9),

  • крилаті ракети - 1 тис 199 (+3) од,

  • кораблі /катери - 18 од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 6 тис 506 (+24) од,

  • спеціальна техніка - 519 (+3)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?