Україна наступає на кількох напрямках, але з перемінним успіхом — The Economist
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна наступає на кількох напрямках, але з перемінним успіхом — The Economist

Україна наступає на кількох напрямках, але з перемінним успіхом — The Economist
Джерело:  online.ua

Україна уже тиждень веде контрнаступ проти росіян, і повідомлення з фронту варіюються від оптимістичних до невтішних.

Джерело: The Economist

Україна наступає на кількох напрямках, але з перемінним успіхом

Автор статті нагадав, що 11 червня стало відомо про звільнення українськими військами села Благодатного в Донецькій області. Російські військові блогери припустили, що рейд пройшов набагато глибше і захопив інші прилеглі села. Певного прогресу було досягнуто і під Бахмутом, де українці просунулися на шляху оточення зруйнованого міста.

Але, пише The Economist із посиланням на військове джерело, цей прогрес контрастує з менш обнадійливими новинами з іншого боку контрнаступальної операції, що відбувається у Запорізькій області. Бої вздовж лінії Оріхів-Токмак були важкими, і Україна втратила багато бронетехніки й особового складу.

Що кажуть в Україні

Як додало джерело в українській військовій розвідці, на цьому відрізку Україна атакувала за допомогою своєї добре оснащеної 47-ї бригади, але їй важко було впоратися з традиційними перевагами Росії – міцними укріпленнями та засобами радіоелектронної боротьби.

Як зазначається у статті, спочатку військові аналітики припускали, що напрямок Токмака стане центром контрнаступу, але в українському Генштабі закликали не робити поспішних висновків. Там кажуть, що ані Росія, ані Україна не перекидали туди свої основні сили. Сторони грають таку собі "шахову партію", намагаючись витягти якомога більше резервів противника.

Також джерело у Генштабі повідомило, що "головним пріоритетом" України є зменшення російської переваги в артилерії. Для цього по артрозрахунках росіян ведеться вогонь далекобійними снарядами. Повідомлення з лінії фронту свідчать про те, що українці вже досягли певного успіху.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?