ЗСУ успішно просуваються у Запорізькій області та на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно просуваються у Запорізькій області та на Донеччині

ЗСУ успішно просуваються у Запорізькій області та на Донеччині
Джерело:  online.ua

Українські військові досягли нових успіхів у контрнаступі на території Донецької та Запорізької областей і відкинули злочинну армію РФ від двох населених пунктів.

Джерело:  DeepStateMap

Що відомо про ситуацію на фронтах

За інформацією електронного сервісу-карти бойових дій, українські військові підійшли до Роботіного у Запорізькій області.

Наразі там тривають запеклі бої.

Окрім цього українським військовим вдалось просунутись в районі Урожайного. Поблизу населеного пункту продовжуються важкі бої.

Де можна очікувати подальшого наступу армії РФ  

За словами полковника ЗСУ в запасі, льотчика-інструктора Романа Світана, злочинці з армії РФ можуть готувати наступ із метою відновлення контролю над сухопутним коридором до Криму та намагатимуться просунутись на Донеччині.

Вони можуть готувати наступальні дії з відновлення сухопутного коридору до Криму або руху по Донбасу. Росіяни намагатимуться за весну і літо відновити втрачені цього року позиції, - вважає Світан.

Через залежність від погодних умов активні бойові дії триватимуть лише до початку осені й відновляться наприкінці весни. Саме тоді росіяни можуть знову посунути територією України.

Для чергового наступу росіяни можуть зібрати близько 300-350 тис людей. Для цього влада спробує повторити торішній варіант мобілізації, хоча він може бути в усіченій формі.

Крім того, у країні-агресорці не збавляє темпів оборонпром.

Але ще попереду пів року – багато чого може відбутися. Нам можуть передати ракети ATACMS і літаки F-16 – і тоді всі ці плани росіян порушаться, - зазначає аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?