ЗСУ відбили більше 80 атак армії РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відбили більше 80 атак армії РФ — зведення Генштабу

ЗСУ відбили більше 80 атак армії РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом неділі, 26 лютого, українські військові відбили більше 80 атак злочинної армії РФ.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію на фронтах

Зазначається, що ключові зусилля окупанти, як і раніше, зосереджують на спробах наступу в районах  Куп'янська, Лимана, Бахмута, Авдіївки та Шахтарска.

Тільки протягом минулої доби українськими військовими була відбита 81 ворожа атака.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, у районі Бахмутівки Донецької області, у період з 22 по 24 лютого, до медичних установ доставлено до 30 тіл мертвих та 65 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки.

Минулої доби росіяни завдали 5 ракетних та 13 авіаційних ударів, 2 з яких - із застосуванням БПЛА типу "Шахед-136" по цивільній інфраструктурі. Всі дрони збиті.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема щодо цивільної інфраструктури в Херсонській області та на Донбасі.

Є загиблі та поранені мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об'єкти цивільної інфраструктури. Рівень загрози завдання РФ ракетних ударів залишається високим по всій території України.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Противник продовжує зберігати військову присутність поблизу державного кордону України, проте ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів Хрінівка та Катеринівка Чернігівської області; Гірки, Атинське, Стукалівка, Гирине, Павлівка, Волгіні Сумської області, а також Ветеринарне, Чарівна Зоря, Стрілка, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Червоне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Куп'янськ Харківської області. Неподалік Попівки Сумської області та Червоної Зорі ворог застосував БПЛА з бойовим навантаженням.

  • На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів марні наступальні дії в районах Новоселівського, Майданчика, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано більш ніж у 25 населених пунктах. Серед них – Лиман Перший та Курилівка Харківської області та Новоселівське, Краснопопівка, Діброва, Серебрянське лісництво, Білогорівка, Спірне, Роздолівка та Федорівка у Луганській області.

  • На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ, вчинив без успіху наступальні дії поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області. Обстріляли райони понад 25 населених пунктів, у тому числі: Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Біла Гора, Озарянівка, Ступочки, Залізне та Південне Донецької області.

  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів даремні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Вугледар. Здійснив артилерійські обстріли районами населених пунктів, зокрема Новобахмутівки, Авдіївки, Ластівчиного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Вугледара та Времівки Донецької області.

  • На Запорізькому напрямку під вогонь потрапили понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка та Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Чарівне, Білогір'я, Новоданилівка, Оріхів та Новоандріївка Запорізької області.

  • На Херсонщині від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали, зокрема, Михайлівка, Качкарівка, Львів, Антонівка, Херсон, Комишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове Херсонської області. Загалом райони 27 населених пунктів.

Через побоювання деокупації українських територій, у населеному пункті Олешки та Скадовська Херсонської області російська окупаційна так звана влада готується до втечі на територію окупованого Криму.
Зокрема, з 21 лютого відмічено виїзд місцевих колаборантів у Бахчисарай, Сімферополь та Керч, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану евакуацію всіх охочих. Для перевезення колаборантів ворог залучив військові вантажні автомобілі, з собою можна брати лише ручний багаж.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ 

За інформацією Генштабу, тільки протягом минулої доби українські військові знищили ще 560 кремлівських загарбників.

Загальні втрати армії РФ від початку війни складають:

  • особового складу - близько 148 тис 690 (+560) осіб ліквідовано,

  • танків - 3 тис 385 (+4) од,

  • бойових броньованих машин - 6 тис 621 (+6) од,

  • артилерійських систем - 2 тис 380 (+0) од,

  • РСЗВ - 475 (+0) од,

  • засоби ППО - 247 (+0) од,

  • літаків - 300 (+1) од,

  • гелікоптерів - 288 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 2 тис 48 (+11),

  • крилаті ракети - 873 (+0),

  • кораблі /катери - 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 5 тис 248 (+6) од,

  • спеціальна техніка - 230 (+0).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?