ЗСУ відомі всі колаборанти і зрадники у деокупованих населених пунктах — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ відомі всі колаборанти і зрадники у деокупованих населених пунктах — Міноборони

ЗСУ відомі всі колаборанти і зрадники у деокупованих населених пунктах — Міноборони
Джерело:  online.ua

Стабілізаційні заходи у Херсоні після звільнення від російських військ можуть тривати кілька тижнів, проте Україні відомі всі колаборанти і зрадники у деокупованих населених пунктах.

Джерело: заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону

Що відбуватиметься після деокупації Херсона

Маляр пояснила, що звільнення українських територій - це переважно стабілізаційні заходи, і вони іноді тривають тижнями.

Насамперед необхідно провести розмінування територій, а також "відпрацювати" по колаборантах та окупантах.

Перше, що потрібно буде зробити, це розмінування. Убезпечити територію. І саме тому ми звертаємося до людей і зокрема до журналістів, які хочуть дуже оперативно повідомляти інформацію: без дозволу командувача, який є на місці, не варто нікуди рухатися. Тим більше поперед військових. Тому, що це дуже небезпечно для життя, - сказала вона.

Маляр додала, що іноборони виступає за притягнення зрадників та окупантів до відповідальності, де це фізично можливо. Крім того, росіяни поповнюватимуть український обмінний фонд.

Нам відомі всі прізвища людей, які пішли на співпрацю з ворогом. З кожним із них проводитиметься робота згідно із законом. Стосовно окупантів - щодо них у нас відкриваються провадження, - сказала вона.

Нагадаємо, що 9 листопада командувач російськими окупантам в Україні Сергій Суровікін заявив, військові РФ залишають Херсон та правий берег Дніпра. Відповідний наказ віддав міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

11 листопада до Херсона зайшли українські військові. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у Херсоні перебувають Сили спеціальних операцій Збройних сил, інші українські захисники – на підступах до міста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?