ЗСУ вперше отримали мобільні міномети: вражаюче відео випробувань
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вперше отримали мобільні міномети: вражаюче відео випробувань

ЗСУ вперше отримали мобільні міномети: вражаюче відео випробувань
Джерело:  MPU

Збройні Сили України вперше отримали низку мобільних мінометів - БАРС-8ММК 4909 120 А. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на UMP.

Командування завершило державне оборонне замовлення на відповідну зброю Військовослужбовці, у свою чергу, здійснили приймально-здавальні випробування. Вони перевірили характеристики техніки та організували стрільби.

Нагадаємо, БАРС-8ММК є системою, що дозволяє атакувати ворога з високою точністю без прямого контакту з ним. Техніка складається з вітчизняними та іноземними комплектуючими, виготовленими у країнах НАТО.

ММК має за основу автоматизовану мінометну систему 120-мм калібру. Вона автоматично розгортається та згортається. Наведення здійснюється завдяки електронній мапі.

Важлива перевага БАРС-8ММК - необхідність наявності меншого за чисельністю екіпажу у порівнянні з іншими мінометами.

Слід нагадати, презентація концепції такої зброї відбулася на заході "Зброя та безпека-2016". Вже наступного року розробники показали вдосконалений варіант, створений із залученням закордонних партнерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці серпня українська армія провела випробування нової ракетної зброї. Йдеться про модернізовані снаряди РСЗВ "Вільха-М".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?