ЗСУ могли збити ракету "Кинжал" — Defence Express
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ могли збити ракету "Кинжал" — Defence Express

ЗСУ могли збити ракету "Кинжал" — Defence Express
Джерело:  online.ua

Збройні Сили України ймовірно збили російську "гіперзвукову" ракету Х-47 "Кинжал". Ймовірно, її збили за допомогою ППО “Patriot”.

Джерело: Defence Express

Над Києвом змогли збити російський Кинжал

Вночі 4 травня у небі над Києво прогримів вибух.

Про атаку Києва офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація. Вони зазначили що крім дронів-камікадзе, столицю атакували ще й ракети "ймовірно балістичного типу".

Наразі офіційних підтверджень цій інформації немає, проте компанія Defense Express із власних джерел отримала фото уламків ракети.

Фото: defence-ua.com

До цього було відомо, що гіперзвукову ракету “Кинжал” збити неможливо, проте виявляєтсья, що хоч вона й розганяється до гіперзвукових швидкостей за рахунок прискорювача, але не може підтримувати таку швидкість постійно.

Також повідомляється, що Україна вже офіційно отримала засоби, які можуть боротися з балістичними цілями - ЗРК “Patriot”.

У Повітряних силах коментарі давати відмовилися і вважають, що інформацію, яку поширюють у медіа, ворог може "використати у війні проти України".

Скільки ракет типу "Кинджал" залишилося у Росії

9 березня під час нового масованого ракетного удару по Україні, росіяни використали 6 гіперзвукових ракет типу "Кинджал", які можуть нести літаки МіГ-31К.

Згідно з даними представника Головного управління розвідки МО України Андрія Юсова, у армії РФ таких ракет не так вже й багато.

Андрій Юсов звертає увагу на те, що інтервали між ракетними атаками ворога значно збільшилися, тому в найближчій перспективі росіянам навряд чи вдасться відновити попередню інтенсивність атак.

Він заявив, що саме "Кинджалів" в РФ залишилося не так багато, як застарілих систем С-300, яких у них тисячі. За оцінками Юсова – десь понад 40.

Як стверджує Андрій Юсов, інтервал між обстрілами у декілька тижнів вказує на те, що російські загарбники намагаються надолужити витрати боєприпасів через виробництво, однак виробляти їх в належній кількості їм не вдається.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?