ЗСУ вперше знищили російську РЕБ "Дзюдоїст"
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вперше знищили російську РЕБ "Дзюдоїст"

ЗСУ вперше знищили російську РЕБ "Дзюдоїст"
Джерело:  online.ua

На Запоріжжі сили оборони України знищили рідкісну російську станцію радіоелектронної боротьби під назвою "Дзюдоїст".

Джерело: Мілітарний

ЗСУ вперше знищили російську РЕБ «Дзюдоїст»

Український підрозділ аеророзвідки виявив російську станцію РЕБ МКТК-1А “Дзюдоист” та скоригував на неї українську артилерію.

Локацію, де була уражена станція РЕБ, згодом ідентифікували як населений пункт Лиманівка Запорізької області (47.377327, 35.386039).

Що відомо про РЕБ «Дзюдоїст»

МКТК-1А “Дзюдоист” – це мобільний автоматизований комплекс РЕБ, який був розроблений та виготовляється російським концерном «Созвездие». Він призначений для радіо-, радіотехнічного та спеціального контролю ефективності захисту інформації та оцінки електромагнітної обстановки.

Комплекс розроблений у вигляді модульної кабіни, яка встановлюється на буксоване шасі або двовісну армійську вантажівку КамАЗ 4350.

Комплекс забезпечує контроль безпеки зв’язку та встановлених режимів роботи радіовипромінюючих пристроїв. Також комплекс може застосовуватись у складі сил спеціального призначення для підвищення ефективності та приховування їхніх дій при виконанні спеціальних завдань.

Комплекс оснащений різноманітними засобами радіо та радіотехнічного контролю, широкодіапазонними приймальними пристроями та аналізаторами спектру.

До складу комплексу входить три автоматизовані робочі місця: для радіо та радіотехнічного контролю; технічного аналізу та проведення спеціального контролю.

Спеціалізоване програмне забезпечення, встановлене на автоматизованих робочих місцях, дозволяє оперативно відображати результати контролю та аналізу електромагнітного спектру на цифровій карті місцевості та ідентифікувати джерела випромінювань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?