ЗСУ вже до зими можуть деокупувати Херсон — французький генерал
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ вже до зими можуть деокупувати Херсон — французький генерал

ЗСУ вже до зими можуть деокупувати Херсон — французький генерал
Джерело:  online.ua

Колишній очільник військової місії Франції при ООН генерал Домінік Трінкван вважає, що ЗСУ можуть звільнити Херсон до зими, якщо не станеться несподіваних поворотів.

Джерело: France 24

Україна може звільнити Херсон до зими

Трінкван сказав, що контрнаступ відбувається майже по всій південній лінії фронту.

Українці методично готували цей наступ і концентрували засоби для успіху. Почали з підриву російської системи матеріально-технічного забезпечення, вдаривши далекобійною артилерією по складах, вузлах зв’язку, командним пунктам, а також по мостах через Дніпро. Це називається «формування поля бою». Відтепер російські війська відчувають великі труднощі з забезпечення, - сказав він.

Генерал вважає, що росіяни, схоже, здивовані використаними методами.

Руйнування складів боєприпасів і логістичних пунктів, передусім залізниці, суттєво їх похитнуло. Тепер, якщо війська, розміщені на захід від Дніпра, не отримуватимуть снарядів, вони не зможуть оборонятися. Якщо вони більше не отримують припасів, це для деяких підрозділів буде критичним, - зазнчив він.

Він також вважає правдоподібним, що багато російських солдатів воліють тікати без бою.

У росіян зараз великі кадрові проблеми. Вони намагаються вербувати всіх сил, але президент Путін, не бажаючи оголошувати війну, не може мобілізувати їх. Він хоче й надалі створювати враження, що все йде нормально. Я думаю, що до зими українці могли б захопити весь правий берег Дніпра, включно з містом Херсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?