ЗСУ за 10 днів звільнили 2 тис квадратних кілометрів території — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ за 10 днів звільнили 2 тис квадратних кілометрів території — Зеленський

ЗСУ за 10 днів звільнили 2 тис квадратних кілометрів території — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Зеленський повідомив, що від початку вересня вже звільнено близько 2 тисяч кілометрів української території.

Джерело: звернення Зеленського

Головне зі звернення Зеленського

Насамперед я хочу сьогодні привітати два наших міста, прекрасних, міцних міста, з їхнім днем – Лиман і Дніпро. Лиман Донецької області ще чекає на наш прапор, і це неминуче – Україна завжди повертається.

Зеленський провів Ставку Верховного Головнокомандувача. Були доповіді щодо ситуації на передовій від командувачів оперативних напрямків. Ухвалили необхідні рішення.

Обговорили питання забезпечення наших військових. Заслухали доповідь міністра оборони Резнікова щодо результатів засідання у форматі «Рамштайн».

Рух наших воїнів на різних напрямках фронту триває. На цей час у межах активних дій від початку вересня вже звільнено близько 2 тисяч кілометрів нашої території. Російська армія цими днями демонструє найкраще, що вміє, – показує спину. І, зрештою, це непоганий вибір для них – втікати.

Зеленський говорив з президентом Франції Макроном. Поінформував його про активність на фронті. Політики обговорили російські провокації на Запорізькій АЕС і необхідність негайної демілітаризації станції, негайного виходу російських військових.

У розвиток вчорашніх домовленостей з головою уряду Польщі Моравецьким я провів, як і обіцяв йому, нараду щодо питань підтримки наших польських братів протягом цієї осені й зими, нашої енергетичної співпраці з Польщею.

Президент доручив прискорити реконструкцію лінії електропередачі від Хмельницької АЕС до польського міста Жешува – першого Міста-рятівника.

Дуже цікава й корисна зустріч була сьогодні з Тімоті Снайдером – відомим істориком, професором Єльського університету та великим другом України. Пан Снайдер зробив дуже багато для того, щоб нашу країну, наших людей, нашу історію у світі знали й розуміли. Його книжки добре відомі українським і світовим читачам. І невдовзі буде ще одна книга, він готує її зараз.

Зеленський подякував бійцям 15-го Словʼянського полку Національної гвардії України, які відзначилися на Харківському напрямку.

Дякую за убезпечення ситуації в Балаклії воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль у місто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?