ЗСУ завдали численних втрат армії РФ на Донеччині — Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали численних втрат армії РФ на Донеччині — Тарнавський

ЗСУ завдали численних втрат армії РФ на Донеччині — Тарнавський
Джерело:  online.ua

За інформацією командувача оперативно-стратегічного угруповання "Таврія", бригадного генерала Олександра Тарнавського, протягом доби українські військові успішно виконали 803 вогневих завдання на Донеччині та завдали численних втрат злочинній армії РФ.

Джерело: Telegram Олександра Тарнавського

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів на Донеччині 

Протягом доби наші воїни знищили й пошкодили понад 10 одиниць озброєння і військової техніки, серед яких:

  • БТР;

  • 3 одиниці мінометів 120-мм;

  • один міномет 82 мм;

  • протитанкова гармата МТ-12 "Рапіра";

  • самохідна гаубиця 2С19 "Мста - С".

Тарнавський зазначив, що окрім цього протягом доби було знищено 2 ворожі склади із боєприпасами.

Чому Росія перекидає небоєздатні підрозділи в район Бахмуту 

За словами британського аналітика у сфері оборони Майкла Кларка у коментарі виданню  Sky News, наразі в районі Бахмуту на Донеччині значно знизилась інтенсивність ведення бойових дій злочинною армією РФ, адже росіяни проводять заміну підрозділів терористичної ПВК "Вагнера" на регулярні підрозділи власної армії.

На думку експерта, заміна найманців ПВК "Вагнера" у Бахмуті на менш ефективні підрозділи російської армії та мобілізованих на території так званих "ДНР" та "ЛНР" свідчить про те, що росіяни не очікують нападу України на цьому напрямку під час проведення запланованого контрнаступу.

Росіяни досить бідними силами просуваються до Бахмута, що мені дещо говорить про те, що росіяни не очікують нападу там. Бо він не має стратегічної цінності, він ніколи не мав, - підкреслив Кларк.

За словами Кларка, ситуація нагадує гру в рулетку.

Тепер колесо обертається, і настав час робити ставки. Всі пересувають свої фішки по столу, чекаючи, яке число випаде: ось тоді дійсно почнеться наступ, - зазначив аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?