ЗСУ завдали численних втрат армії РФ в районі Бахмуту — Череватий
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали численних втрат армії РФ в районі Бахмуту — Череватий

ЗСУ завдали численних втрат армії РФ в районі Бахмуту — Череватий
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, протягом першої половини цієї доби українські військові ліквідували майже 100 російських військових злочинців в районі Бахмуту на Донеччині і завдали поранень ще 130 солдатам окупаційної російської армії.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи українських військових в районі Бахмуту  

За цю добу на Бахмутському напрямку ворог 382 рази завдав по нам артилерійських ударів різними типами калібрів, здійснив 3 авіанальоти. В результаті наших зворотних ударів по ворогу було знищено 97 окупантів і 127 поранено, - зазначив Череватий.

За його словами, українські військові також знищили 2 ворожих танки, 2 САУ "Гвоздика", шість гармат, 8 польових складів з боєприпасами, 4 безпілотних літальних апарата (2 типу "Орлан" і 2 типу "ZALA").

У той же час в районі Куп'янська та Лимана російські військові злочинці значно зменшили наступальну активність після серії потужних ударів ЗСУ по ворожих позиціях.

окрема, сьогодні окупанти 7 разів намагалися атакувати українські позиції, 516 разів завдавав ударів з різної артилерії і здійснив 5 авіанальотів.

В результаті відбиття ворожих атак 35 окупантів було знищено та 65 поранено, - зазначив Череватий.

Разом з тим, знищено 2 танки Т-72, 2 САУ "Гвоздика", протитанкову гармату "Рапіра", 2 міномети і 2 автомобілі з боєприпасами.

Череватий зазначив, що на усьому цьому напрямку ворог не досяг жодного успіху і щодоби несе втрати в особовому складі та техніці.

Чи можуть військові армії РФ зупинити контрнаступ ЗСУ 

На думку військового експерта, полковника ЗСУ Владислава Селезньова, російські військові злочинці чинять відчайдушний спротив контрнаступу українських військових, але бійці ЗСУ успішно просуваються вперед.

Ми поки не можемо говорити про те, що українська армія впритул наблизилася до перших серйозних рубежів інженерних і фортифікаційних споруд ворога. Проте тенденції дуже помітні, тому що ворог навіть в умовах ретельної підготовки нічого не може зробити з українським контрнаступом, - зазначив Селезньов.

При цьому він вказав, що росіяни витрачають величезні ресурси для протидії українській армії, але це їм не допомагає.

Коли ворог щоразу відправляє, щоб відтіснити у зворотному напрямку українські сили, додаткові штурмові підрозділи та ресурси - він несе шалені втрати, але жодних досягнень не має, - підкреслив експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?