ЗСУ завдали потужних ударів по армії РФ на Луганщині та відбили спробу контрнаступу на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали потужних ударів по армії РФ на Луганщині та відбили спробу контрнаступу на Харківщині

ЗСУ завдали потужних ударів по армії РФ на Луганщині та відбили спробу контрнаступу на Харківщині
Джерело:  online.ua

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що протягом доби українська авіація завдала 7 ударів по позиціях армії РФ на Луганщині, вразивши 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також систем ППО.

Джерело: Telegram-канал Сергія Гайдая

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на сході України 

Воїни наших ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління ворога, 7 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та 3 інших важливих військових об’єкти окупантів, - зазначив Гайдай.

Керівник ОВА наголосив, що протягом доби підрозділи ППО збили 4 ворожі БПЛА.

Між тим керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що російські окупаційні війська намагались перейти у наступ в Чугуївському районі області, однак отримали потужну відсіч від українських військових та зі значними втратами вимушені були відступити.

На лінії зіткнення наші військові продовжують чинити ефективний спротив окупантам. Ворог намагався йти в наступ в районі населеного пункту Зибине Чугуївського району, але під вогнем наших захисників відступив з втратами, - зазначив Синєгубов.

Керівник Харківської ОВА наголосив, що протягом доби кремлівська окупаційна армія здійснила обстріли трьох районів на території регіону.

Протягом доби ворог продовжував обстріли територій Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів Харківщини, прилеглих до лінії зіткнення та кордону з РФ, - підкреслив Синєгубов.

Водночас у Вовчанську за медичною допомогою звернулася 58-річна жінка, яка отримала поранення напередодні.

За інформацією військового аналітика групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, через гостру нестачу сучасних артилерійських систем військове командування російської армії стало відправляти на фронт в Україну старі гаубиці Д-1, які випускалися з 1943 по 1949 роки. Найновішій з них – 73 роки.

Як думаєте, який знос стволу у цих гаубиць і наскільки він монолітний? Так, пустозвони воєнкори говорять про якесь там сталінське якість... Не їм же стріляти з цього брухту з надією, що йому ствол не порве, - зазначив військовий експерт.

За його інформацією, всього було випущено трохи більше 2 тис 800 гаубиць Д-1, але в Росії їх на зберіганні залишалося близько 700.

Причому не всі вони були в змозі бути приведеними в боєздатність, а тому фактична чисельність ресурсу менше, - підкреслив Коваленко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?